Meucci Solutions, dat zich toelegt op mobiele fraudedetectie en QoS-monitoring wordt overgenomen door het Amerikaanse Keynote.

Het Gentse bedrijf telt 47 mensen en benadrukt dat de diensten naar huidige klanten toe gewoon doorgaan. Meucci beschikt onder meer over een wereldwijde dekking van carrier-routes, VoIP-abonnementen en een telefoonkaartplatform. Het bedrijf test de kwaliteit van klantnetwerken maar spoort ook fraude op met roaming en simboxen. Het heeft naar eigen zeggen meer dan honderd klanten in tachtig landen. Voor Keynote is het de eerste overname sinds het vijf maanden geleden zelf werd overgenomen door investeerder Thomas Bravo.

"Onze krachten bundelen met Keynote is een logische stap voor Meucci Solutions. Dit geeft ons de grootte en kracht om door te gaan met innoveren op het gebied van mobiele-fraudedetectie en het meten van Quality of Service", zegt Peter Brotherton, Chief Executive Officer van Meucci Solutions.

"De overname door Keynote is een bevestiging van het bedrijf dat we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd - van de kwaliteit van onze oplossingen tot de uitgebreidheid van ons netwerkplatform en de expertise van onze mensen." Hoeveel Keynote betaalt voor het Belgische bedrijf wordt niet vrijgegeven.

Meucci Solutions, dat zich toelegt op mobiele fraudedetectie en QoS-monitoring wordt overgenomen door het Amerikaanse Keynote. Het Gentse bedrijf telt 47 mensen en benadrukt dat de diensten naar huidige klanten toe gewoon doorgaan. Meucci beschikt onder meer over een wereldwijde dekking van carrier-routes, VoIP-abonnementen en een telefoonkaartplatform. Het bedrijf test de kwaliteit van klantnetwerken maar spoort ook fraude op met roaming en simboxen. Het heeft naar eigen zeggen meer dan honderd klanten in tachtig landen. Voor Keynote is het de eerste overname sinds het vijf maanden geleden zelf werd overgenomen door investeerder Thomas Bravo. "Onze krachten bundelen met Keynote is een logische stap voor Meucci Solutions. Dit geeft ons de grootte en kracht om door te gaan met innoveren op het gebied van mobiele-fraudedetectie en het meten van Quality of Service", zegt Peter Brotherton, Chief Executive Officer van Meucci Solutions. "De overname door Keynote is een bevestiging van het bedrijf dat we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd - van de kwaliteit van onze oplossingen tot de uitgebreidheid van ons netwerkplatform en de expertise van onze mensen." Hoeveel Keynote betaalt voor het Belgische bedrijf wordt niet vrijgegeven.