Het Belgische Keyware, dat elektronische betaaloplossingen aanbiedt, heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met het Nederlandse PaySquare, dat gespecialiseerd is in acceptatie en uitgifte van betaalmiddelen.

Financiële details over het akkoord, werden niet vrijgegeven. "Via de overeenkomst met PaySquare kan Keyware via zijn eigen betaalplatform zowel op de eigen betaalterminals als op terminals van derden betaalautorisaties aanbieden voor kredietkaarten en debetkaarten", staat in het persbericht. In het verleden moest de handelaar die een terminal van Keyware in huis haalde, nog een afzonderlijk contract afsluiten voor het kunnen accepteren van de betaalkaarten. "De nieuwe regeling is een stuk gemakkelijker én voordelig".

Keyware merkt op dat de markt van elektronisch betalen in België nog steeds groeit. Vorig jaar waren er 7,3 procent meer transacties via een betaalautomaat in de winkel, goed voor 40 miljard euro. Betalingen met kredietkaarten stegen tot 4,8 miljard euro. Het bedrijf had begin dit jaar ongeveer 11 procent van de markt in handen.

Door de samenwerking kan aan zelfstandige en vrije beroepers een volwaardig elektronisch betaalalternatief worden geboden, als concurrentie voor Atos Worldline (Bancontact) en het Nederlandse CCV Cardfon. Meer concurrentie op de markt van het elektronisch betalen, is in principe goed nieuws voor de handelaars. In het verleden waren er nog tal van klachten vanwege zelfstandigenorganisaties rond te hoge tarieven en dure opzegvergoedingen.

Bron: Belga

Het Belgische Keyware, dat elektronische betaaloplossingen aanbiedt, heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met het Nederlandse PaySquare, dat gespecialiseerd is in acceptatie en uitgifte van betaalmiddelen. Financiële details over het akkoord, werden niet vrijgegeven. "Via de overeenkomst met PaySquare kan Keyware via zijn eigen betaalplatform zowel op de eigen betaalterminals als op terminals van derden betaalautorisaties aanbieden voor kredietkaarten en debetkaarten", staat in het persbericht. In het verleden moest de handelaar die een terminal van Keyware in huis haalde, nog een afzonderlijk contract afsluiten voor het kunnen accepteren van de betaalkaarten. "De nieuwe regeling is een stuk gemakkelijker én voordelig". Keyware merkt op dat de markt van elektronisch betalen in België nog steeds groeit. Vorig jaar waren er 7,3 procent meer transacties via een betaalautomaat in de winkel, goed voor 40 miljard euro. Betalingen met kredietkaarten stegen tot 4,8 miljard euro. Het bedrijf had begin dit jaar ongeveer 11 procent van de markt in handen. Door de samenwerking kan aan zelfstandige en vrije beroepers een volwaardig elektronisch betaalalternatief worden geboden, als concurrentie voor Atos Worldline (Bancontact) en het Nederlandse CCV Cardfon. Meer concurrentie op de markt van het elektronisch betalen, is in principe goed nieuws voor de handelaars. In het verleden waren er nog tal van klachten vanwege zelfstandigenorganisaties rond te hoge tarieven en dure opzegvergoedingen. Bron: Belga