Kickstarter is een platform waar je geld kan inzamelen voor een nieuw product. Maar even goed voor het maken van kunstprojecten, films en in één geval zelfs aardappelsalade. Doneerders krijgen in ruil voor hun schenking vaak een vroege versie van het project, of een souvenir als dank voor hun donatie. Enkele bekende Kickstarter-projecten zijn onder meer de Pebble Watch en de Oculus Rift

Crowdfunding is al enkele jaren in opmars. Kickstarter is daarbij niet het enige platform, zo is er ook Indiegogo en heeft België ook enkele eigen platformen zoals Crofun en MyMycroinvest.

Naast België is de site voortaan ook in Oostenrijk, Italië, Luxemburg en Zwitserland beschikbaar. Eerder waren Groot Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden toegevoegd.

Kickstarter is een platform waar je geld kan inzamelen voor een nieuw product. Maar even goed voor het maken van kunstprojecten, films en in één geval zelfs aardappelsalade. Doneerders krijgen in ruil voor hun schenking vaak een vroege versie van het project, of een souvenir als dank voor hun donatie. Enkele bekende Kickstarter-projecten zijn onder meer de Pebble Watch en de Oculus RiftCrowdfunding is al enkele jaren in opmars. Kickstarter is daarbij niet het enige platform, zo is er ook Indiegogo en heeft België ook enkele eigen platformen zoals Crofun en MyMycroinvest.Naast België is de site voortaan ook in Oostenrijk, Italië, Luxemburg en Zwitserland beschikbaar. Eerder waren Groot Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden toegevoegd.