Test-Aankoop wil dat gemeenten voor de elektronische identiteitskaart Kids-ID nergens meer aanrekenen dan de productieprijs van 3 euro.

Uit een onderzoek bij 100 gemeenten blijken de kaarten te variëren van gratis (bv. in Aartselaar, Beernem, Bilzen) tot 1 euro (Bornem), 3 euro (in de meeste gemeenten) en 6 euro (Diksmuide). Dat meldt de verbruikersorganisatie in haar maandblad TA-Magazine.

De Kids-ID is sinds vorig jaar verkrijgbaar in de meeste gemeenten. Die bevat een elektronische chip waarop alle identiteitsgegevens opgeslagen zijn. De basisprijs voor de gemeenten is 3 euro, maar daarboven kunnen taksen geheven worden. Volgens de overheid zou 75 procent van de gemeenten dat niet doen. In haar eigen onderzoek stelde Test-Aankoop vast dat 72 van de 100 gemeenten inderdaad niet meer aanrekenen dan 3 euro.

Bron: Belga

Test-Aankoop wil dat gemeenten voor de elektronische identiteitskaart Kids-ID nergens meer aanrekenen dan de productieprijs van 3 euro. Uit een onderzoek bij 100 gemeenten blijken de kaarten te variëren van gratis (bv. in Aartselaar, Beernem, Bilzen) tot 1 euro (Bornem), 3 euro (in de meeste gemeenten) en 6 euro (Diksmuide). Dat meldt de verbruikersorganisatie in haar maandblad TA-Magazine. De Kids-ID is sinds vorig jaar verkrijgbaar in de meeste gemeenten. Die bevat een elektronische chip waarop alle identiteitsgegevens opgeslagen zijn. De basisprijs voor de gemeenten is 3 euro, maar daarboven kunnen taksen geheven worden. Volgens de overheid zou 75 procent van de gemeenten dat niet doen. In haar eigen onderzoek stelde Test-Aankoop vast dat 72 van de 100 gemeenten inderdaad niet meer aanrekenen dan 3 euro. Bron: Belga