De aanrijding gebeurde op 14 februari in Silicon Valley (Mountain View). Op de videobeelden is te zien hoe de SUV van Lexus - waar Google zijn software voor zelfrijdende auto's mee test - de bus aan de zijkant raakt met een snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur.

In de nasleep van het ongeval erkende Google dat hun wagen de veroorzaker was van de crash. Door een miscommunicatie wisselde de auto van baan. 'Helaas zorgde dat ervoor dat we in dezelfde baan terechtkwamen. Dit soort fouten in de communicatie gebeurt tussen menselijke bestuurders dagelijks op de openbare weg', klonk het in een statement van het bedrijf.

(WK)

De aanrijding gebeurde op 14 februari in Silicon Valley (Mountain View). Op de videobeelden is te zien hoe de SUV van Lexus - waar Google zijn software voor zelfrijdende auto's mee test - de bus aan de zijkant raakt met een snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur.In de nasleep van het ongeval erkende Google dat hun wagen de veroorzaker was van de crash. Door een miscommunicatie wisselde de auto van baan. 'Helaas zorgde dat ervoor dat we in dezelfde baan terechtkwamen. Dit soort fouten in de communicatie gebeurt tussen menselijke bestuurders dagelijks op de openbare weg', klonk het in een statement van het bedrijf.(WK)