Securitybedrijf McAfee heeft weer een lijst opgemaakt van bekende figuren, bij wie je het meeste risico loopt malware binnen te halen als je hun naam als zoekterm op het web gebruikt.

Het principe is simpel: de namen van bekende figuren worden vaak gegoogeld. Cybercriminelen gebruiken daarom die namen om mensen naar websites te lokken die in feite vol kwaadaardige software zit. Klikken op de foute link, foto of video kan je zo opzadelen met een boel problemen.

In Vlaanderen ziet de top 10 er als volgt uit:

1. Eva De Roovere

2. Toots Thielemans

3. Helmut Lotti

4. Bart Peeters

5. Wim Helsen

6. Justine Henin-Hardenne

7. Herman Brusselmans

8. Kim Clijsters

9. Goedele Liekens

10. Jambers

Bij de zoekterm Eva De Roovere heb je maar liefst 24,8 procent kans om op een kwaadaardige site te belanden. Bij Toots Thielemans is dat 17,7 procent en bij Helmut Lotti 16,9 procent.

In de Verenigde Staten is Cameron Diaz voor de verandering de gevaarlijkste celebrity op het web. Vorig jaar was dat nog Jessica Biel.

Securitybedrijf McAfee heeft weer een lijst opgemaakt van bekende figuren, bij wie je het meeste risico loopt malware binnen te halen als je hun naam als zoekterm op het web gebruikt. Het principe is simpel: de namen van bekende figuren worden vaak gegoogeld. Cybercriminelen gebruiken daarom die namen om mensen naar websites te lokken die in feite vol kwaadaardige software zit. Klikken op de foute link, foto of video kan je zo opzadelen met een boel problemen. In Vlaanderen ziet de top 10 er als volgt uit: 1. Eva De Roovere 2. Toots Thielemans 3. Helmut Lotti 4. Bart Peeters 5. Wim Helsen 6. Justine Henin-Hardenne 7. Herman Brusselmans 8. Kim Clijsters 9. Goedele Liekens 10. Jambers Bij de zoekterm Eva De Roovere heb je maar liefst 24,8 procent kans om op een kwaadaardige site te belanden. Bij Toots Thielemans is dat 17,7 procent en bij Helmut Lotti 16,9 procent. In de Verenigde Staten is Cameron Diaz voor de verandering de gevaarlijkste celebrity op het web. Vorig jaar was dat nog Jessica Biel.