De operatie gaat om 13.00 uur van start en de ingreep zal een aantal uren duren, schrijft Numrush. Via de website van Medical Realities - een bedrijf dat zich richt op educatieve toepassingen van virtual reality en augmented reality - is de operatie live te volgen. Ze hebben ook een app voor iOS en Android gemaakt, zodat je de operatie met een Cardboard of soortgelijke bril kunt volgen.

De operatie wordt uitgevoerd op een man die kanker heeft in zijn dikke darm. De camera komt boven de patiënt te hangen, zodat hij niet in de weg zit voor de artsen. Shafi Ahmed, de uitvoerende chirurg zal ondertussen vragen van kijkers beantwoorden. Hij is een van de oprichters van Medical Realities en brengt het educatieve doel in de praktijk.

Bij de uitzending zit een minuut vertraging, zodat de livestream bij complicaties stopgezet kan worden.

De operatie gaat om 13.00 uur van start en de ingreep zal een aantal uren duren, schrijft Numrush. Via de website van Medical Realities - een bedrijf dat zich richt op educatieve toepassingen van virtual reality en augmented reality - is de operatie live te volgen. Ze hebben ook een app voor iOS en Android gemaakt, zodat je de operatie met een Cardboard of soortgelijke bril kunt volgen.De operatie wordt uitgevoerd op een man die kanker heeft in zijn dikke darm. De camera komt boven de patiënt te hangen, zodat hij niet in de weg zit voor de artsen. Shafi Ahmed, de uitvoerende chirurg zal ondertussen vragen van kijkers beantwoorden. Hij is een van de oprichters van Medical Realities en brengt het educatieve doel in de praktijk. Bij de uitzending zit een minuut vertraging, zodat de livestream bij complicaties stopgezet kan worden.