Het aantal vernoemingen stijgt hard, constateert de site BabyCenter, een oudercommunity die namen bijhoudt. De Amerikaanse website over zwangerschappen en ouderschap zegt dat de helft van de gebruikers nu Pokémon Go speelt.

De schattige Pokémon Eevee doet het goed al langer goed als meisjesnaam, maar stijgt dit jaar flink in populariteit.

.
© .

Onyx kent dit jaar ook een flinke piek als meisjesnaam.

.
© .

Daarnaast zijn de namen Star (kort voor Starmie) en Ivy (voor Ivysaur) plotseling populair geworden. De naam Roselia komt ook steeds vaker voor, hoewel dat figuur nog niet in Pokémon Go zit. "Millennials voelen zich aangetrokken tot technologie en nostalgie naar de jaren 90", zegt de chef van BabyCenter.

(ANP/WK)

Het aantal vernoemingen stijgt hard, constateert de site BabyCenter, een oudercommunity die namen bijhoudt. De Amerikaanse website over zwangerschappen en ouderschap zegt dat de helft van de gebruikers nu Pokémon Go speelt. De schattige Pokémon Eevee doet het goed al langer goed als meisjesnaam, maar stijgt dit jaar flink in populariteit.Onyx kent dit jaar ook een flinke piek als meisjesnaam.Daarnaast zijn de namen Star (kort voor Starmie) en Ivy (voor Ivysaur) plotseling populair geworden. De naam Roselia komt ook steeds vaker voor, hoewel dat figuur nog niet in Pokémon Go zit. "Millennials voelen zich aangetrokken tot technologie en nostalgie naar de jaren 90", zegt de chef van BabyCenter.(ANP/WK)