Amazons tablet Kindle Fire zal het laatste kwartaal van 2011 de tweede plek van de tabletmarkt behalen. Dat zegt onderzoeksbureau iSuppli.

De Android-tablet pc zou een marktaandeel van 13,8 procent behalen door de verkoop van 3,9 miljoen tablets in een kwartaal. Op de eerste plaats staat Apple's iPad en op de derde plek komt dan Samsung met zijn Galaxy-tablet.

Apple heeft een marktaandeel van maar liefst 65,6 procent, maar zal de Kindle Fire wel als grote concurrent moeten beschouwen. iSuppli verwacht dat de iPad 2 een aanzienlijk lagere prijs krijgt, zodra iPad 3 uitkomt, omdat Kindle Fire met 199 dollar per apparaat in een erg lage prijsklasse zit. De prijs ligt zelfs lager dan de productiekosten van 201,70 dollar.

In 2011 is de verkoop van tablets aanzienlijk toegenomen. Waar er in 2010 nog 17,4 miljoen platte pc's over de toonbank gingen, zullen dat er dit jaar wereldwijd 64,7 miljoen zijn.

In samenwerking met Computable

Amazons tablet Kindle Fire zal het laatste kwartaal van 2011 de tweede plek van de tabletmarkt behalen. Dat zegt onderzoeksbureau iSuppli. De Android-tablet pc zou een marktaandeel van 13,8 procent behalen door de verkoop van 3,9 miljoen tablets in een kwartaal. Op de eerste plaats staat Apple's iPad en op de derde plek komt dan Samsung met zijn Galaxy-tablet. Apple heeft een marktaandeel van maar liefst 65,6 procent, maar zal de Kindle Fire wel als grote concurrent moeten beschouwen. iSuppli verwacht dat de iPad 2 een aanzienlijk lagere prijs krijgt, zodra iPad 3 uitkomt, omdat Kindle Fire met 199 dollar per apparaat in een erg lage prijsklasse zit. De prijs ligt zelfs lager dan de productiekosten van 201,70 dollar. In 2011 is de verkoop van tablets aanzienlijk toegenomen. Waar er in 2010 nog 17,4 miljoen platte pc's over de toonbank gingen, zullen dat er dit jaar wereldwijd 64,7 miljoen zijn. In samenwerking met Computable