Microsoft's Kinect was bedoeld als een luxueus spelaccessoire voor de Xbox 360, maar hackers slagen erin om er andere bestemmingen voor te ontwikkelen. Zo is er bijvoorbeeld de NAVI.

NAVI staat voor Navigational Aids for the Visually Impaired en is een oplossing die mensen met een visuele handicap beter door gebouwen laat navigeren door gebruik te maken van de Kinect camera. Het is een project van Michael Zöllner en Stephan Huber die studeren aan de universiteit van Konstanz.

De hele uitrusting is wel redelijk omslachtig. Zo dient de persoon een helm te dragen waarop de Kinect wordt bevestigd, die vervolgens verbonden wordt met een laptop die in een rugzak wordt meegedragen. Ook een buikband met daarin Arduino open source elektronica en LilyPad sensoren die vibreren wordt met de laptop verbonden. Tot slot dient de gebruiker ook nog een headset te dragen.

De hele uitrusting maakt het mogelijk om door een ruimte te wandelen waar Augmented Reality Tool Kit (ARToolKit) markers op strategische plaatsen zijn aangebracht. De software, geschreven in C#/.NET, geeft via de headset navigatie-instructies over de obstakels. Als de persoon bijvoorbeeld naar een deur wandelt, krijgt hij te horen "Deur in 3", "2", "1"; "Open de deur". Een video toont hoe NAVI werkt en meteen ook dat hackers niet altijd slechte bedoelingen hebben.

Microsoft's Kinect was bedoeld als een luxueus spelaccessoire voor de Xbox 360, maar hackers slagen erin om er andere bestemmingen voor te ontwikkelen. Zo is er bijvoorbeeld de NAVI. NAVI staat voor Navigational Aids for the Visually Impaired en is een oplossing die mensen met een visuele handicap beter door gebouwen laat navigeren door gebruik te maken van de Kinect camera. Het is een project van Michael Zöllner en Stephan Huber die studeren aan de universiteit van Konstanz. De hele uitrusting is wel redelijk omslachtig. Zo dient de persoon een helm te dragen waarop de Kinect wordt bevestigd, die vervolgens verbonden wordt met een laptop die in een rugzak wordt meegedragen. Ook een buikband met daarin Arduino open source elektronica en LilyPad sensoren die vibreren wordt met de laptop verbonden. Tot slot dient de gebruiker ook nog een headset te dragen. De hele uitrusting maakt het mogelijk om door een ruimte te wandelen waar Augmented Reality Tool Kit (ARToolKit) markers op strategische plaatsen zijn aangebracht. De software, geschreven in C#/.NET, geeft via de headset navigatie-instructies over de obstakels. Als de persoon bijvoorbeeld naar een deur wandelt, krijgt hij te horen "Deur in 3", "2", "1"; "Open de deur". Een video toont hoe NAVI werkt en meteen ook dat hackers niet altijd slechte bedoelingen hebben.