"We worden geconfronteerd met een generatie kinderen met een tabletnek", zegt Timmermans. "Jongeren staan te vaak voorovergebogen naar een tabletscherm of smartphone te staren. Dat doet het aantal kinderen met nek- en schouderklachten enorm toenemen. Ze kijken in de loop van de dag al veel te lang naar die schermen. Tijdens de speeltijd of tussen de lessen moeten ze bewegen."

De afgelopen jaren heeft de grote meerderheid van de scholen de smartphone toegelaten op de speelplaats. Maar volgens experts verkrampen de spieren daardoor, wat de kans verhoogt om op termijn chronisch nek- of rugpatiënt te worden.

In Nederland kampt 40 procent van alle 8- tot 18-jarigen met nek- en rugklachten. Voor België zijn er nog geen cijfers, maar chiropractors zien het aantal kinderen met nek- en schouderklachten eveneens stijgen. (Belga/WK)

"We worden geconfronteerd met een generatie kinderen met een tabletnek", zegt Timmermans. "Jongeren staan te vaak voorovergebogen naar een tabletscherm of smartphone te staren. Dat doet het aantal kinderen met nek- en schouderklachten enorm toenemen. Ze kijken in de loop van de dag al veel te lang naar die schermen. Tijdens de speeltijd of tussen de lessen moeten ze bewegen." De afgelopen jaren heeft de grote meerderheid van de scholen de smartphone toegelaten op de speelplaats. Maar volgens experts verkrampen de spieren daardoor, wat de kans verhoogt om op termijn chronisch nek- of rugpatiënt te worden. In Nederland kampt 40 procent van alle 8- tot 18-jarigen met nek- en rugklachten. Voor België zijn er nog geen cijfers, maar chiropractors zien het aantal kinderen met nek- en schouderklachten eveneens stijgen. (Belga/WK)