De consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft een klacht ingediend bij de federale overheidsdienst Economie tegen de praktijken van The Phone House, BelCompany en Media Markt.

Volgens Test-Aankoop regent het klachten over de verzekeringen die de winkels verkopen bij aankoop van een gsm. Test-Aankoop zegt dat de winkels de wetgeving over de marktpraktijken niet respecteren als ze een gsm aanbieden in combinatie met een verzekering tegen diefstal of schade. Ook zouden klanten niet altijd de informatie krijgen waar ze recht op hebben.

"Elk gezamenlijk aanbod aan de consument, waarvan minstens een bestanddeel een financiële dienst is, is verboden. Dezelfde wet bepaalt dat verzekeringen onder het begrip "financiële diensten" vallen. Een verzekering mag dus absoluut geen deel uitmaken van een gezamenlijk aanbod", zegt Test-Aankoop. De consumentenorganisatie zegt ook uit getuigenissen van consumenten te kunnen opmaken dat in veel gevallen dekking geweigerd wordt terwijl de verzekering toch had moeten tussenkomen.

Bron: Belga

De consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft een klacht ingediend bij de federale overheidsdienst Economie tegen de praktijken van The Phone House, BelCompany en Media Markt. Volgens Test-Aankoop regent het klachten over de verzekeringen die de winkels verkopen bij aankoop van een gsm. Test-Aankoop zegt dat de winkels de wetgeving over de marktpraktijken niet respecteren als ze een gsm aanbieden in combinatie met een verzekering tegen diefstal of schade. Ook zouden klanten niet altijd de informatie krijgen waar ze recht op hebben. "Elk gezamenlijk aanbod aan de consument, waarvan minstens een bestanddeel een financiële dienst is, is verboden. Dezelfde wet bepaalt dat verzekeringen onder het begrip "financiële diensten" vallen. Een verzekering mag dus absoluut geen deel uitmaken van een gezamenlijk aanbod", zegt Test-Aankoop. De consumentenorganisatie zegt ook uit getuigenissen van consumenten te kunnen opmaken dat in veel gevallen dekking geweigerd wordt terwijl de verzekering toch had moeten tussenkomen. Bron: Belga