De nieuwste iPad Mini heeft, in tegenstelling tot de eerste versie die vorig jaar uitkwam, een Retina-scherm. Toch heeft de nieuwe mini-tablet van Apple maar hetzelfde kleurengamma als de eerste iPad Mini én als de relatief oude iPad 2.

Google en Amazon doen beter

DisplayMate, een bedrijf dat gespecialiseerd is in schermcalibratie, vergeleek de accuraatheid van de kleuren van de iPad Mini 2 met die van concurrerende tablets, en kwam tot de conclusie dat de iPad Mini 2 wat dat betreft achterloopt op de Nexus 7 van Google en de Kindle Fire HDX 8.9 van Amazon.

Onaanvaardbaar

"Dit is onaanvaardbaar voor de nieuwste generatie van een premium-tablet", zegt DisplayMate-president Ray Soneira, die de iPad Mini 2 omschrijft als "een inferieur product".

De nieuwste iPad Mini heeft, in tegenstelling tot de eerste versie die vorig jaar uitkwam, een Retina-scherm. Toch heeft de nieuwe mini-tablet van Apple maar hetzelfde kleurengamma als de eerste iPad Mini én als de relatief oude iPad 2. Google en Amazon doen beter DisplayMate, een bedrijf dat gespecialiseerd is in schermcalibratie, vergeleek de accuraatheid van de kleuren van de iPad Mini 2 met die van concurrerende tablets, en kwam tot de conclusie dat de iPad Mini 2 wat dat betreft achterloopt op de Nexus 7 van Google en de Kindle Fire HDX 8.9 van Amazon. Onaanvaardbaar "Dit is onaanvaardbaar voor de nieuwste generatie van een premium-tablet", zegt DisplayMate-president Ray Soneira, die de iPad Mini 2 omschrijft als "een inferieur product".