Naar aanleiding van de klimaattop in Kopenhagen werken de Belgische bedrijven Vision IT Group en Tipik aan een applicatie die de toewijzing van de fondsen in kaart moet brengen.

Het Belgische agentschap Tipik, dat gespecialiseerd is in institutionele communicatie, heeft de diensten ingeroepen van het it-dienstenbedrijf Vision IT Group voor een project voor de Europese Commissie. Vision IT moet het technische luik uitwerken van een interactieve applicatie die de toewijzing van de fondsen van de Europese Commissie moet in beeld (en in kaart) brengen voor de strijd tegen de effecten van de opwarming van het klimaat.

Vision IT zal een platform ontwikkelen dat 'Europe Aid Interactive World Map' zal heten. De toepassing zal gebaseerd zijn op Flash, ActionScript, Flex en AIR. Ze zal eerst offline beschikbaar zijn, maar op termijn ook via internet. Doel is de verschillende overheden en het grote publiek te informeren over de verdeling van de financiering die bestemd is voor de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Dat zal gevisualiseerd kunnen worden per land, per regio of per type actie (steun voor bossen, landbouw, hernieuwbare energie, beheer van de vervuiling, ...).

Vision IT Group, dat opgericht is in 2001, is een internationale speler geworden in consultancy- en it-diensten. De groep heeft zowat 1000 mensen in huis en draaide in 2008 een omzet van 81,6 miljoen euro. Het bedrijf was dit jaar nog finalist in Wallonië voor de prijs van 'Entreprise de l'Année' (Onderneming van het Jaar, georganiseerd door Ernst & Young). Tipik (het voormalige Ascii, een filiaal van de Sword-groep) van zijn kant is een communicatieagentschap uit Brussel met 160 medewerkers.

Naar aanleiding van de klimaattop in Kopenhagen werken de Belgische bedrijven Vision IT Group en Tipik aan een applicatie die de toewijzing van de fondsen in kaart moet brengen. Het Belgische agentschap Tipik, dat gespecialiseerd is in institutionele communicatie, heeft de diensten ingeroepen van het it-dienstenbedrijf Vision IT Group voor een project voor de Europese Commissie. Vision IT moet het technische luik uitwerken van een interactieve applicatie die de toewijzing van de fondsen van de Europese Commissie moet in beeld (en in kaart) brengen voor de strijd tegen de effecten van de opwarming van het klimaat. Vision IT zal een platform ontwikkelen dat 'Europe Aid Interactive World Map' zal heten. De toepassing zal gebaseerd zijn op Flash, ActionScript, Flex en AIR. Ze zal eerst offline beschikbaar zijn, maar op termijn ook via internet. Doel is de verschillende overheden en het grote publiek te informeren over de verdeling van de financiering die bestemd is voor de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Dat zal gevisualiseerd kunnen worden per land, per regio of per type actie (steun voor bossen, landbouw, hernieuwbare energie, beheer van de vervuiling, ...). Vision IT Group, dat opgericht is in 2001, is een internationale speler geworden in consultancy- en it-diensten. De groep heeft zowat 1000 mensen in huis en draaide in 2008 een omzet van 81,6 miljoen euro. Het bedrijf was dit jaar nog finalist in Wallonië voor de prijs van 'Entreprise de l'Année' (Onderneming van het Jaar, georganiseerd door Ernst & Young). Tipik (het voormalige Ascii, een filiaal van de Sword-groep) van zijn kant is een communicatieagentschap uit Brussel met 160 medewerkers.