Ook aan de kmo-wereld heeft Citrix op zijn conferentie Citrix Synergy 2011 gedacht, met de lancering van VDI-in-a-Box 5.

VDI-in-a-Box 5 (een gratis preview is te vinden op www.citrix.com/vdi-in-a-box/try-it) vloeit voort uit de overname van Kaviza in mei van dit jaar. Het is een betaalbare, eenvoudige oplossing voor desktopvirtualisatie die in het bijzonder focust op kleine en middelgrote bedrijven (alles is relatief: Citrix bedoelt ondernemingen met minder dan 1000 werknemers, zijnde het leeuwendeel van de Belgische bedrijven, nvdr) die geen boodschap hebben aan alle toeters en bellen die het meer enterprise-gerichte XenDesktop te bieden heeft. VDI-in-a-Box wordt gecombineerd met de webgebaseerde beheertool Citrix GoToManage, waarmee de it-afdeling (of de dienstenleverancier) eenvoudig het gebruik van virtuele desktops kan monitoren en ondersteunen.

Om die kmo's nog beter te gaan benaderen, heeft Citrix voor zijn channelpartners ook een nieuwe specialisatie gecreëerd voor zijn Citrix Solution Advisor-programma: 'MKB-Specialist'. Die nieuwe certificering komt er in januari aan. Gecertificeerde partners krijgen zo toegang tot een uitgebreide reeks aan sales tools, gratis online training en pre-sales ondersteuning, speciaal gericht op een betere dienstverlening aan kmo's.

Ook aan de kmo-wereld heeft Citrix op zijn conferentie Citrix Synergy 2011 gedacht, met de lancering van VDI-in-a-Box 5. VDI-in-a-Box 5 (een gratis preview is te vinden op www.citrix.com/vdi-in-a-box/try-it) vloeit voort uit de overname van Kaviza in mei van dit jaar. Het is een betaalbare, eenvoudige oplossing voor desktopvirtualisatie die in het bijzonder focust op kleine en middelgrote bedrijven (alles is relatief: Citrix bedoelt ondernemingen met minder dan 1000 werknemers, zijnde het leeuwendeel van de Belgische bedrijven, nvdr) die geen boodschap hebben aan alle toeters en bellen die het meer enterprise-gerichte XenDesktop te bieden heeft. VDI-in-a-Box wordt gecombineerd met de webgebaseerde beheertool Citrix GoToManage, waarmee de it-afdeling (of de dienstenleverancier) eenvoudig het gebruik van virtuele desktops kan monitoren en ondersteunen. Om die kmo's nog beter te gaan benaderen, heeft Citrix voor zijn channelpartners ook een nieuwe specialisatie gecreëerd voor zijn Citrix Solution Advisor-programma: 'MKB-Specialist'. Die nieuwe certificering komt er in januari aan. Gecertificeerde partners krijgen zo toegang tot een uitgebreide reeks aan sales tools, gratis online training en pre-sales ondersteuning, speciaal gericht op een betere dienstverlening aan kmo's.