Het KMO-IT-project van de Vlaamse overheid, ter ondersteuning van ict bij kmo's, wordt in de toekomst louter een 'label'. De supportfunctie - team incluis - verdwijnt.

Leen Verschraegen, sinds eind 2010 projectcoördinator voor KMO-IT, bevestigt het bericht bij de collega's van IT Professional. "KMO-IT blijft, onder het Vlaamse Agentschap Ondernemen, wel bestaan als label voor it- en technologieprojecten bij kmo's die gesubsidieerd zijn door de Vlaamse overheid. Maar de 'push'-functie en de ondersteuning voor de kmo's zelf die KMO-IT jarenlang kenmerkten, verdwijnen. Weggesaneerd bij de laatste grote besparingsronde." Ook de succesvolle seminars verdwijnen. "Al zal er misschien hier en daar 'ad hoc' nog eens één worden georganiseerd."

Het ondersteunende team achter KMO-IT valt uit elkaar: 2 gedetacheerden van Sirris keren terug naar die vroegere stal en één iemand kan opnieuw terecht bij Unizo. De 2 zelfstandigen van het (waaronder Verschraegen zelf) moet het stellen zonder vangnet. "Ach, ik hou niet zo van negatieve verhalen", zegt ze daar zelf over. "Je moet daar realistisch in zijn: we krijgen allemaal een zweepslag van de besparingen. Ik vind het gewoon jammer voor de ondernemers, die het dienstbetoon van KMO-IT zien verdwijnen. We hebben er hard aan gewerkt om van KMO-IT weer een geloofwaardig project te maken, maar dat mocht niet baten."

Het Agentschap Ondernemen lanceert - toevallig of niet - vandaag een tweede projectoproep voor de koepel 'Nieuw Industrieel Beleid', waaronder het label KMO-IT ook zal vallen. Er is 7 miljoen euro beschikbaar om projecten met 'sleuteltechnologieën' te subsidiëren. "Veel projecten die vandaag onder KMO-IT gedijen, zullen ongetwijfeld. onder die koepel worden verdergezet", onderstreept Verschraegen.

Het KMO-IT-project van de Vlaamse overheid, ter ondersteuning van ict bij kmo's, wordt in de toekomst louter een 'label'. De supportfunctie - team incluis - verdwijnt. Leen Verschraegen, sinds eind 2010 projectcoördinator voor KMO-IT, bevestigt het bericht bij de collega's van IT Professional. "KMO-IT blijft, onder het Vlaamse Agentschap Ondernemen, wel bestaan als label voor it- en technologieprojecten bij kmo's die gesubsidieerd zijn door de Vlaamse overheid. Maar de 'push'-functie en de ondersteuning voor de kmo's zelf die KMO-IT jarenlang kenmerkten, verdwijnen. Weggesaneerd bij de laatste grote besparingsronde." Ook de succesvolle seminars verdwijnen. "Al zal er misschien hier en daar 'ad hoc' nog eens één worden georganiseerd." Het ondersteunende team achter KMO-IT valt uit elkaar: 2 gedetacheerden van Sirris keren terug naar die vroegere stal en één iemand kan opnieuw terecht bij Unizo. De 2 zelfstandigen van het (waaronder Verschraegen zelf) moet het stellen zonder vangnet. "Ach, ik hou niet zo van negatieve verhalen", zegt ze daar zelf over. "Je moet daar realistisch in zijn: we krijgen allemaal een zweepslag van de besparingen. Ik vind het gewoon jammer voor de ondernemers, die het dienstbetoon van KMO-IT zien verdwijnen. We hebben er hard aan gewerkt om van KMO-IT weer een geloofwaardig project te maken, maar dat mocht niet baten." Het Agentschap Ondernemen lanceert - toevallig of niet - vandaag een tweede projectoproep voor de koepel 'Nieuw Industrieel Beleid', waaronder het label KMO-IT ook zal vallen. Er is 7 miljoen euro beschikbaar om projecten met 'sleuteltechnologieën' te subsidiëren. "Veel projecten die vandaag onder KMO-IT gedijen, zullen ongetwijfeld. onder die koepel worden verdergezet", onderstreept Verschraegen.