Eén op vijf Belgische kmo's gebruikt al gedeeltelijk gevirtualiseerde servers, 6 procent zelfs volledig.

Dat blijkt uit een bevraging van Microsoft bij zo'n 100 kmo's, in het kader van zijn Ultimate Business Makeover-campagne. Van de ondervraagde bedrijven heeft 41 procent één server in huis, 28 procent twee of meer en 9 procent vier of meer. Een vijfde van de ondervraagden doet het nog steeds zonder server en 2 procent weet zelfs niet of hij er een heeft.

Toch is virtualisatie al doorgedrongen bij de kmo's. Liefst 52 procent van de kmo's is ermee vertrouwd. 11 procent heeft plannen in die richting. Zoals hoger vermeld werkt ruim één op vier kmo's volledig of gedeeltelijk met gevirtualiseerde servers.

"We zien overigens dat men nog verder gaat en stilaan begint met het invoeren van virtuele apps", zegt Steven Stokmans, directeur van het kmo-segment voor België en Luxemburg bij Microsoft, in een persbericht. "4% gebruikt inderdaad al zijn apps virtueel, 28% doet het voor sommige toepassingen en 15% maakt er plannen rond."

Meer dan 1 op 3 kmo's - 37 procent - ziet ict overigens als strategisch voor het bedrijf. Het maakt deel uit van de topinvesteringen. 29 procent vindt het een noodzakelijk productiviteitsmiddel voor zijn werknemers en 27 procent ziet het gewoon als praktisch. Slechts 6 procent ziet ict nog steeds als een pure kostenpost.

Eén op vijf Belgische kmo's gebruikt al gedeeltelijk gevirtualiseerde servers, 6 procent zelfs volledig. Dat blijkt uit een bevraging van Microsoft bij zo'n 100 kmo's, in het kader van zijn Ultimate Business Makeover-campagne. Van de ondervraagde bedrijven heeft 41 procent één server in huis, 28 procent twee of meer en 9 procent vier of meer. Een vijfde van de ondervraagden doet het nog steeds zonder server en 2 procent weet zelfs niet of hij er een heeft. Toch is virtualisatie al doorgedrongen bij de kmo's. Liefst 52 procent van de kmo's is ermee vertrouwd. 11 procent heeft plannen in die richting. Zoals hoger vermeld werkt ruim één op vier kmo's volledig of gedeeltelijk met gevirtualiseerde servers. "We zien overigens dat men nog verder gaat en stilaan begint met het invoeren van virtuele apps", zegt Steven Stokmans, directeur van het kmo-segment voor België en Luxemburg bij Microsoft, in een persbericht. "4% gebruikt inderdaad al zijn apps virtueel, 28% doet het voor sommige toepassingen en 15% maakt er plannen rond." Meer dan 1 op 3 kmo's - 37 procent - ziet ict overigens als strategisch voor het bedrijf. Het maakt deel uit van de topinvesteringen. 29 procent vindt het een noodzakelijk productiviteitsmiddel voor zijn werknemers en 27 procent ziet het gewoon als praktisch. Slechts 6 procent ziet ict nog steeds als een pure kostenpost.