Eén jaar na zijn lancering heeft Samsung een verbeterde versie voorgesteld van zijn beveiligingspakket Knox. De meest opvallende nieuwigheden zijn de toevoeging van een marktplaats voor apps, en de komst van mobile device management-diensten in de cloud.

Knox is een security-softwareprogramma van Samsung dat cio's meer controle geeft over de Samsung-smartphones die BYOD-gewijs gebruikt worden op de werkvloer. De Koreaanse elektronicagigant hoopt met dit business pakket bedrijven aan te trekken die overwegen om hun BlackBerry-oplossing in te ruilen voor een nieuw alternatief.

Knox rijkt een containeroplossing aan waarmee it-managers bijvoorbeeld persoonlijke en corporate data op mobiele Android-toestellen van elkaar kunnen scheiden tot op het niveau van de apps.

Voorts encrypteert Knox de bedrijfsgegevens (met AES 256-bit encryptie) en worden applicaties beschermd tegen gegevenslekken, virussen en andere schadelijke software. De security-oplossing is volgens Samsung compatibel met traditionele bedrijfsinfrastructuur, ondersteunt VPN, en biedt nog heel wat andere MDM-mogelijkheden.

De nieuwe versie van Knox, die tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd voorgesteld, voegt enkele interessante extra's toe aan het pakket, zoals een Knox Marketplace: een cloud-gebaseerde appstore via dewelke cio's op een heel eenvoudige manier apps kunnen installeren op de toestellen van hun werknemers.

'Box' en 'Go To Meeting' werden al toegevoegd aan de store, net als een 150-tal andere apps. Straks zouden heel wat andere belangrijke en populaire bedrijfstoepassingen in de Marketplace terecht komen. Zoals verwacht worden ook Active Directory en single sign on ondersteund. Samsung werkt voor zijn Marketplace samen met white label-cloudspecialist AppDirect.

Overigens werd de manier waarop Knox omgaat met apps uit Google Play ook aangepakt. Alle data die door Android-apps genereerd en gebruikt wordt, wordt voortaan sowieso beschermd. Vroeger dienden persoonlijke en professionele toepassingen nog van elkaar gescheiden te worden, maar dat is blijkbaar niet mee nodig.

Knox EMMOm zijn security-aanbod aantrekkelijker te maken voor KMO's, komt Samsung ook met een enterprise mobility management-oplossing (Knox EMM) die volledig in de cloud draait.

Tot slot werden ook nieuwigheden zoals certificaat management toegevoegd, net als een verbeterde container-oplossing met meer mogelijkheden (zoals de optie om voor 2 veilige containers per toestel te gaan), en VPN+.

De nieuwe features worden vanaf het tweede kwartaal uitgerold, en Knox 2.0 wordt sowieso pre-geïnstalleerd op de nieuwe Galaxy S5. Ook alle Samsung-toestellen waarop Knox 1.0 staat en die geüpgraded worden naar Android 4.4 KitKat worden straks bijgewerkt.

Eerder op de week had Samsung al aangekondigd dat het voor Knox gaat samenwerken met de Global Enterprise Mobility Alliance en met CA Technologies, Citrix en Zscaler.

Eén jaar na zijn lancering heeft Samsung een verbeterde versie voorgesteld van zijn beveiligingspakket Knox. De meest opvallende nieuwigheden zijn de toevoeging van een marktplaats voor apps, en de komst van mobile device management-diensten in de cloud. Knox is een security-softwareprogramma van Samsung dat cio's meer controle geeft over de Samsung-smartphones die BYOD-gewijs gebruikt worden op de werkvloer. De Koreaanse elektronicagigant hoopt met dit business pakket bedrijven aan te trekken die overwegen om hun BlackBerry-oplossing in te ruilen voor een nieuw alternatief. Knox rijkt een containeroplossing aan waarmee it-managers bijvoorbeeld persoonlijke en corporate data op mobiele Android-toestellen van elkaar kunnen scheiden tot op het niveau van de apps. Voorts encrypteert Knox de bedrijfsgegevens (met AES 256-bit encryptie) en worden applicaties beschermd tegen gegevenslekken, virussen en andere schadelijke software. De security-oplossing is volgens Samsung compatibel met traditionele bedrijfsinfrastructuur, ondersteunt VPN, en biedt nog heel wat andere MDM-mogelijkheden. De nieuwe versie van Knox, die tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd voorgesteld, voegt enkele interessante extra's toe aan het pakket, zoals een Knox Marketplace: een cloud-gebaseerde appstore via dewelke cio's op een heel eenvoudige manier apps kunnen installeren op de toestellen van hun werknemers. 'Box' en 'Go To Meeting' werden al toegevoegd aan de store, net als een 150-tal andere apps. Straks zouden heel wat andere belangrijke en populaire bedrijfstoepassingen in de Marketplace terecht komen. Zoals verwacht worden ook Active Directory en single sign on ondersteund. Samsung werkt voor zijn Marketplace samen met white label-cloudspecialist AppDirect. Overigens werd de manier waarop Knox omgaat met apps uit Google Play ook aangepakt. Alle data die door Android-apps genereerd en gebruikt wordt, wordt voortaan sowieso beschermd. Vroeger dienden persoonlijke en professionele toepassingen nog van elkaar gescheiden te worden, maar dat is blijkbaar niet mee nodig. Knox EMMOm zijn security-aanbod aantrekkelijker te maken voor KMO's, komt Samsung ook met een enterprise mobility management-oplossing (Knox EMM) die volledig in de cloud draait. Tot slot werden ook nieuwigheden zoals certificaat management toegevoegd, net als een verbeterde container-oplossing met meer mogelijkheden (zoals de optie om voor 2 veilige containers per toestel te gaan), en VPN+. De nieuwe features worden vanaf het tweede kwartaal uitgerold, en Knox 2.0 wordt sowieso pre-geïnstalleerd op de nieuwe Galaxy S5. Ook alle Samsung-toestellen waarop Knox 1.0 staat en die geüpgraded worden naar Android 4.4 KitKat worden straks bijgewerkt. Eerder op de week had Samsung al aangekondigd dat het voor Knox gaat samenwerken met de Global Enterprise Mobility Alliance en met CA Technologies, Citrix en Zscaler.