Het noodlijdende Eastman Kodak heeft een klacht ingediend tegen de Amerikaanse technologiereus Apple en de Taiwanese producent van mobiele apparatuur HTC.

Het Amerikaanse fotografiebedrijf beschuldigt hen van de schending van een aantal octrooien met betrekking tot de elektronische overdracht van beelden. Het bedrijf Eastman Kodak zegt in een mededeling dat zijn gepatenteerde uitvindingen werden overgenomen op de iPhone, iPad en iPod van Apple en op "sommige telefoons en tablets van HTC".

Er werd zowel bij de burgerlijke rechtbank van de staat New York als bij de mededingingsautoriteiten (Committee on International Trade) een klacht neergelegd. "We hebben verschillende gesprekken gehad met de twee ondernemingen om dit probleem op te lossen, maar zijn niet tot een bevredigend akkoord gekomen", aldus Kodak.

Bron: Belga

Het noodlijdende Eastman Kodak heeft een klacht ingediend tegen de Amerikaanse technologiereus Apple en de Taiwanese producent van mobiele apparatuur HTC. Het Amerikaanse fotografiebedrijf beschuldigt hen van de schending van een aantal octrooien met betrekking tot de elektronische overdracht van beelden. Het bedrijf Eastman Kodak zegt in een mededeling dat zijn gepatenteerde uitvindingen werden overgenomen op de iPhone, iPad en iPod van Apple en op "sommige telefoons en tablets van HTC". Er werd zowel bij de burgerlijke rechtbank van de staat New York als bij de mededingingsautoriteiten (Committee on International Trade) een klacht neergelegd. "We hebben verschillende gesprekken gehad met de twee ondernemingen om dit probleem op te lossen, maar zijn niet tot een bevredigend akkoord gekomen", aldus Kodak. Bron: Belga