Fotopionier Kodak gaat geen inkjetprinters meer verkopen aan consumenten. Er verdwijnen ook meer jobs.

Het Amerikaanse Eastman Kodak staat al sinds januari onder bescherming tegen schuldeisers. Het bedrijf schrapte dit jaar al 2700 jobs. Onlangs zouden daar nog eens 1000 geschrapte banen bijkomen. Dat aantal wordt nu met 200 opgetrokken. Kodak zegt namelijk te stoppen met de verkoop van inkjetprinters voor consumenten. Enkel de patronen zullen nog beschikbaar blijven. Het geplaagde bedrijf zou zich willen focussen op de zakelijke printermarkt. Eerder stopte Kodak ook al met de productie van digitale camera's, videocamera's en digitale fotolijstjes.

Het is een nieuwe stap van Kodak om te saneren en zo uiteindelijk de 700 miljoen dollar te kunnen ophoesten die het verschuldigd is aan zijn schuldeisers. Vlot loopt het geenszins: Kodak heef aan de rechter al meer tijd gevraagd voor de herstructurering van het bedrijf.

Fotopionier Kodak gaat geen inkjetprinters meer verkopen aan consumenten. Er verdwijnen ook meer jobs. Het Amerikaanse Eastman Kodak staat al sinds januari onder bescherming tegen schuldeisers. Het bedrijf schrapte dit jaar al 2700 jobs. Onlangs zouden daar nog eens 1000 geschrapte banen bijkomen. Dat aantal wordt nu met 200 opgetrokken. Kodak zegt namelijk te stoppen met de verkoop van inkjetprinters voor consumenten. Enkel de patronen zullen nog beschikbaar blijven. Het geplaagde bedrijf zou zich willen focussen op de zakelijke printermarkt. Eerder stopte Kodak ook al met de productie van digitale camera's, videocamera's en digitale fotolijstjes. Het is een nieuwe stap van Kodak om te saneren en zo uiteindelijk de 700 miljoen dollar te kunnen ophoesten die het verschuldigd is aan zijn schuldeisers. Vlot loopt het geenszins: Kodak heef aan de rechter al meer tijd gevraagd voor de herstructurering van het bedrijf.