De Amerikaanse fotopionier Kodak heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Eastman Kodak is in problemen geraakt door de overstap van consumenten van analoge naar digitale technologie.

Tijdens de chapter 11-procedure wil het bedrijf, dat teruggaat tot 1880, de activiteiten voortzetten. Er werd een kredietfaciliteit onderhandeld van 950 miljoen dollar. De filialen van de groep buiten de VS vallen niet onder de chapter 11-procedure.

Eastman Kodak, met zetel in Rochester (New York), miste de boot van de overgang van analoge naar digitale fotografie. Sindsdien gaat het steil bergaf met de fotoreus. Sinds 2003 sloot Kodak 13 fabrieken en laboratoria en werden 47.000 banen geschrapt. Kodak zal de voorbije zeven jaar zes keer het boekjaar met rode cijfers hebben afgesloten, en raakte in geldnood.

Volgens ceo Antonio Perez heeft Kodak met de aanvraag tot bescherming tegen schuldeisers een belangrijke stap gezet, die het bedrijf moet toelaten zijn transformatie te voltooien. Het bedrijf wil met de verkoop van een pakket van zowat 1.100 patenten de nodige cash binnenbrengen.

Bron: Belga

De Amerikaanse fotopionier Kodak heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Eastman Kodak is in problemen geraakt door de overstap van consumenten van analoge naar digitale technologie. Tijdens de chapter 11-procedure wil het bedrijf, dat teruggaat tot 1880, de activiteiten voortzetten. Er werd een kredietfaciliteit onderhandeld van 950 miljoen dollar. De filialen van de groep buiten de VS vallen niet onder de chapter 11-procedure. Eastman Kodak, met zetel in Rochester (New York), miste de boot van de overgang van analoge naar digitale fotografie. Sindsdien gaat het steil bergaf met de fotoreus. Sinds 2003 sloot Kodak 13 fabrieken en laboratoria en werden 47.000 banen geschrapt. Kodak zal de voorbije zeven jaar zes keer het boekjaar met rode cijfers hebben afgesloten, en raakte in geldnood. Volgens ceo Antonio Perez heeft Kodak met de aanvraag tot bescherming tegen schuldeisers een belangrijke stap gezet, die het bedrijf moet toelaten zijn transformatie te voltooien. Het bedrijf wil met de verkoop van een pakket van zowat 1.100 patenten de nodige cash binnenbrengen. Bron: Belga