Die daling zorgt er mede voor dat de totale marktwaarde van de cryptosector onder de één biljoen dollar is gezakt. Ook andere munten naast de bitcoin zakten deze week met zo'n zes procent. De stijgende rentetarieven, die worden beschouwd als de echte kosten van lenen, zorgen voor een enorme druk op een reeks risicovolle investeringen waar cryptomunten deel van uitmaken. Met de daling van de bitcoin deze week beweegt de munt zich richting het dieptepunt van 17.600 dollar dat eerder dit jaar werd aangetikt.

'Risicovolle investeringen'

'Het macroverhaal is erg moeilijk om los te laten. Het zal risicovolle investeringen in beweging zetten', zei Kevin Loo van vermogensbeheerder IDEG Asset Management tegen Bloomberg. 'Bitcoin staat lager dan 20.000 dollar. Hier zijn we eerder geweest. Het is waarschijnlijk dat we zelfs nog iets lager kunnen gaan.' Wel wijst hij erop dat bitcoin al eerder in een dal heeft gezeten, maar zich daar weer kon uit bewegen. 'Als je van dal tot dal meet, is de trend dat we op langere termijn weer omhoog gaan.'

De brede cryptomarkt verloor dit jaar ongeveer zestig procent van zijn waarde. Bitcoin is hard gevallen ten opzichte van de piek van november vorig jaar, toen de munt nog 69.000 dollar waard was.

Die daling zorgt er mede voor dat de totale marktwaarde van de cryptosector onder de één biljoen dollar is gezakt. Ook andere munten naast de bitcoin zakten deze week met zo'n zes procent. De stijgende rentetarieven, die worden beschouwd als de echte kosten van lenen, zorgen voor een enorme druk op een reeks risicovolle investeringen waar cryptomunten deel van uitmaken. Met de daling van de bitcoin deze week beweegt de munt zich richting het dieptepunt van 17.600 dollar dat eerder dit jaar werd aangetikt.'Het macroverhaal is erg moeilijk om los te laten. Het zal risicovolle investeringen in beweging zetten', zei Kevin Loo van vermogensbeheerder IDEG Asset Management tegen Bloomberg. 'Bitcoin staat lager dan 20.000 dollar. Hier zijn we eerder geweest. Het is waarschijnlijk dat we zelfs nog iets lager kunnen gaan.' Wel wijst hij erop dat bitcoin al eerder in een dal heeft gezeten, maar zich daar weer kon uit bewegen. 'Als je van dal tot dal meet, is de trend dat we op langere termijn weer omhoog gaan.'De brede cryptomarkt verloor dit jaar ongeveer zestig procent van zijn waarde. Bitcoin is hard gevallen ten opzichte van de piek van november vorig jaar, toen de munt nog 69.000 dollar waard was.