Microsoft zou een Windows-versie voorbereiden die geschikt is voor ARM-processors, de meest gebruikte chips is tablets en mobiele toestellen. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van elk hun eigen anonieme bronnen.

Over de timing zijn de bronnen het niet eens. Sommigen spreken van een aankondiging op de consumentenelektronicabeurs CES, anderen zeggen dat het nog minstens twee jaar wachten is op een 'tabletversie' van Windows. Bij nieuwssite Cnet wordt onder meer gesproken van een vroege versie van Windows 8.

Als Microsoft echt aanwezig wilt zijn met zijn software op de mobiele en tabletmarkt moet het een degelijk werkende versie hebben voor ARM-chips. Die zijn erg populair bij de bouwers van die toestellen door hun lage energieverbruik. Onder meer de Apple iPad werkt met ARM-chips, maar ook Google's besturingssysteem Android is daarvoor al geschikt.

Overigens heeft Microsoft eigenlijk al een Windows-versie die op ARM-chips draait: Windows CE, dat enkel bedoeld is voor 'embedded' systemen. Die versie draait trouwens ook op x86, Hitachi SuperH en MIPS. Mogelijk is dat met de nieuwe Windows-versie, zo zeggen de Amerikaanse bronnen, ook het geval.

Microsoft zou een Windows-versie voorbereiden die geschikt is voor ARM-processors, de meest gebruikte chips is tablets en mobiele toestellen. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van elk hun eigen anonieme bronnen. Over de timing zijn de bronnen het niet eens. Sommigen spreken van een aankondiging op de consumentenelektronicabeurs CES, anderen zeggen dat het nog minstens twee jaar wachten is op een 'tabletversie' van Windows. Bij nieuwssite Cnet wordt onder meer gesproken van een vroege versie van Windows 8. Als Microsoft echt aanwezig wilt zijn met zijn software op de mobiele en tabletmarkt moet het een degelijk werkende versie hebben voor ARM-chips. Die zijn erg populair bij de bouwers van die toestellen door hun lage energieverbruik. Onder meer de Apple iPad werkt met ARM-chips, maar ook Google's besturingssysteem Android is daarvoor al geschikt. Overigens heeft Microsoft eigenlijk al een Windows-versie die op ARM-chips draait: Windows CE, dat enkel bedoeld is voor 'embedded' systemen. Die versie draait trouwens ook op x86, Hitachi SuperH en MIPS. Mogelijk is dat met de nieuwe Windows-versie, zo zeggen de Amerikaanse bronnen, ook het geval.