Koning Filip was vandaag naar Edegem afgezakt voor de eerste testvlucht in het Helicus Aero-project, een samenwerking met ziekenhuisnetwerken GZA, ZNA en Helix waarbij drones apotheekbereidingen en stalen van bloed, urine en menselijk weefsel zullen vervoeren tussen verschillende ziekenhuizen.

De drone zou opstijgen vanop een platform op het dak van GZA campus Sint-Augustinus in Wilrijk en landen op het dak van het UZA in Edegem, enkele kilometers verderop. Maar die testvlucht gaat niet door: "Om veiligheidsredenen is enkele uren geleden beslist om de vlucht niet te laten doorgaan", klinkt het. "De eerste testvlucht zal een van de komende dagen plaatsvinden."

Koning Filip was vandaag naar Edegem afgezakt voor de eerste testvlucht in het Helicus Aero-project, een samenwerking met ziekenhuisnetwerken GZA, ZNA en Helix waarbij drones apotheekbereidingen en stalen van bloed, urine en menselijk weefsel zullen vervoeren tussen verschillende ziekenhuizen. De drone zou opstijgen vanop een platform op het dak van GZA campus Sint-Augustinus in Wilrijk en landen op het dak van het UZA in Edegem, enkele kilometers verderop. Maar die testvlucht gaat niet door: "Om veiligheidsredenen is enkele uren geleden beslist om de vlucht niet te laten doorgaan", klinkt het. "De eerste testvlucht zal een van de komende dagen plaatsvinden."