Live de route volgen van je kat om te weten waar hij uithangt. Dat kan vanaf het laatste kwartaal van dit jaar als een elektronicabedrijf uit Hengelo een gps-systeem voor katten op de markt brengt.

Wilfried Peezenkamp bedacht het systeem nadat zijn eigen drie katten ernstig mishandeld waren thuisgekomen. De kat krijgt een kleine gps-ontvanger aan de halsband. Door een basisstation aan de pc te koppelen kan de gebruiker via de digitale atlas Google Earth zien waar de kat buitenshuis loopt.

"Als hij ergens vastzit, bijvoorbeeld omdat een poot in een klem zit, dan kun je gelijk actie ondernemen", aldus Peezenkamp. Hij heeft naar eigen zeggen al veel reacties ontvangen van bezorgde katteneigenaren.

Bron: Belga

Live de route volgen van je kat om te weten waar hij uithangt. Dat kan vanaf het laatste kwartaal van dit jaar als een elektronicabedrijf uit Hengelo een gps-systeem voor katten op de markt brengt. Wilfried Peezenkamp bedacht het systeem nadat zijn eigen drie katten ernstig mishandeld waren thuisgekomen. De kat krijgt een kleine gps-ontvanger aan de halsband. Door een basisstation aan de pc te koppelen kan de gebruiker via de digitale atlas Google Earth zien waar de kat buitenshuis loopt. "Als hij ergens vastzit, bijvoorbeeld omdat een poot in een klem zit, dan kun je gelijk actie ondernemen", aldus Peezenkamp. Hij heeft naar eigen zeggen al veel reacties ontvangen van bezorgde katteneigenaren. Bron: Belga