Een Israëlische hacker heeft de copyrightbeveiliging van de Amazon Kindle gehackt. Eén en ander heeft tot gevolg dat het mogelijk wordt om e-boeken naar andere toestellen te exporteren.

[Op een Israëlisch forum] legt hacker Labba uit hoe je de boeken op de Kindle kan overzetten naar een pdf-bestand, en aldus leesbaar kan maken voor concurrerende e-readers.

Tegelijk biedt een Amerikaanse hacker een script aan met de naam ['Unswindle']. Hiermee kan het DRM-systeem van Amazon's boekenbestanden omzeild worden.

Na het openen van een boek in Kindle for PC (het programma via hetwelke je e-boeken van Amazon kan lezen op je pc), kan het met de hulp van de Unswindle tool DRM-loos opgeslagen worden.

Een Israëlische hacker heeft de copyrightbeveiliging van de Amazon Kindle gehackt. Eén en ander heeft tot gevolg dat het mogelijk wordt om e-boeken naar andere toestellen te exporteren. [Op een Israëlisch forum] legt hacker Labba uit hoe je de boeken op de Kindle kan overzetten naar een pdf-bestand, en aldus leesbaar kan maken voor concurrerende e-readers. Tegelijk biedt een Amerikaanse hacker een script aan met de naam ['Unswindle']. Hiermee kan het DRM-systeem van Amazon's boekenbestanden omzeild worden. Na het openen van een boek in Kindle for PC (het programma via hetwelke je e-boeken van Amazon kan lezen op je pc), kan het met de hulp van de Unswindle tool DRM-loos opgeslagen worden.