Er is heel wat te doen over de grote gelijkenissen tussen de Apple iPad2 en de Samsung Galaxy tab 10.1. Een Duitse rechter vond de gelijkenissen groot genoeg om de Samsung tablet voorlopig te verbieden.

Toen wij recent negen tablets testten, vielen ons de grote gelijkenissen tussen Apple en Samsung trouwens ook op. (De tablettest verschijnt volgende week in Data News nr. 16.) Op reddit plaatste iemand verschillende foto's die suggereren dat hier inderdaad meer aan de hand is dan louter toeval...

Dat Apple met de iPad het enige mogelijke ontwerp van een tablet bedacht, houdt overigens geen steek. De Duitse rechter schreef in zijn voorlopige vonnis: "Het Hof is van oordeel dat Apple's minimalistische ontwerp niet de enige technische oplossing is om een tablet te maken, andere ontwerpen zijn mogelijk."

Die opinie wordt wat ons betreft bevestigd door Sony dat met zijn Tablet S een apparaat bedacht dat functioneel grotendeels hetzelfde is als de iPad2 en de Galaxy Tab 10.1, maar voorzien is van een redelijk uniek design.

Lees volgende week onze tablettest voor meer details.

Er is heel wat te doen over de grote gelijkenissen tussen de Apple iPad2 en de Samsung Galaxy tab 10.1. Een Duitse rechter vond de gelijkenissen groot genoeg om de Samsung tablet voorlopig te verbieden. Toen wij recent negen tablets testten, vielen ons de grote gelijkenissen tussen Apple en Samsung trouwens ook op. (De tablettest verschijnt volgende week in Data News nr. 16.) Op reddit plaatste iemand verschillende foto's die suggereren dat hier inderdaad meer aan de hand is dan louter toeval... Dat Apple met de iPad het enige mogelijke ontwerp van een tablet bedacht, houdt overigens geen steek. De Duitse rechter schreef in zijn voorlopige vonnis: "Het Hof is van oordeel dat Apple's minimalistische ontwerp niet de enige technische oplossing is om een tablet te maken, andere ontwerpen zijn mogelijk." Die opinie wordt wat ons betreft bevestigd door Sony dat met zijn Tablet S een apparaat bedacht dat functioneel grotendeels hetzelfde is als de iPad2 en de Galaxy Tab 10.1, maar voorzien is van een redelijk uniek design.Lees volgende week onze tablettest voor meer details.