De virtuele munt bitcoin wordt stilaan breed geaccepteerd als legitiem betaalmiddel en de valuta is veel geld waard. Maar kan je overleven door enkel maar te betalen met bitcoins? Het Amerikaans koppel Austin en Beccy Craig nam de proef op de som en besloot 101 dagen lang - tussen 23 juli en 1 november - enkel maar met bitcoins af te rekenen.

Wereldreis

De twee vroegen eerst aan hun werkgevers om hen in bitcoins uit te betalen, en aan hun huisbaas om virtueel huurgeld te accepteren. Vervolgens trokken ze in oktober met een filmploeg de wereld rond met een portefeuille vol bitcoins. Ze vertrokken in de Amerikaanse stad Provo in Utah, reden van daaruit naar New York, vlogen vervolgens naar Stockholm, Berlijn en Singapore, om op 1 november terug te keren naar hun thuisbasis Utah.

Avondje honger lijden

Hun vluchten en overnachtingen boekten ze via een Duits reisagentschap dat bitcoins accepteert. Winkelen en tafelen was echter geen sinecure. Zelfs in shops en restaurants die in advertenties claimen de valuta te aanvaarden, was het niet gemakkelijk om het personeel ervan te overtuigen bitcoins aan te nemen. Een avondje honger lijden was geen uitzondering voor Austin en Betty Craig.

Maar uiteindelijk slaagde het koppel er wel in op elke bestemming een bitcoiner te vinden die hen kon verder helpen, en bleven ze zo overeind met enkel virtuele munten. Zonder vals te spelen, aldus Austin en Beccy zelf.

De virtuele munt bitcoin wordt stilaan breed geaccepteerd als legitiem betaalmiddel en de valuta is veel geld waard. Maar kan je overleven door enkel maar te betalen met bitcoins? Het Amerikaans koppel Austin en Beccy Craig nam de proef op de som en besloot 101 dagen lang - tussen 23 juli en 1 november - enkel maar met bitcoins af te rekenen. WereldreisDe twee vroegen eerst aan hun werkgevers om hen in bitcoins uit te betalen, en aan hun huisbaas om virtueel huurgeld te accepteren. Vervolgens trokken ze in oktober met een filmploeg de wereld rond met een portefeuille vol bitcoins. Ze vertrokken in de Amerikaanse stad Provo in Utah, reden van daaruit naar New York, vlogen vervolgens naar Stockholm, Berlijn en Singapore, om op 1 november terug te keren naar hun thuisbasis Utah. Avondje honger lijden Hun vluchten en overnachtingen boekten ze via een Duits reisagentschap dat bitcoins accepteert. Winkelen en tafelen was echter geen sinecure. Zelfs in shops en restaurants die in advertenties claimen de valuta te aanvaarden, was het niet gemakkelijk om het personeel ervan te overtuigen bitcoins aan te nemen. Een avondje honger lijden was geen uitzondering voor Austin en Betty Craig. Maar uiteindelijk slaagde het koppel er wel in op elke bestemming een bitcoiner te vinden die hen kon verder helpen, en bleven ze zo overeind met enkel virtuele munten. Zonder vals te spelen, aldus Austin en Beccy zelf.