Voor de tweede dag op rij viel in het datacenter van Hostbasket in Lochristi een korte stroompanne op te tekenen, met downtime van de gehoste websites tot gevolg.

Gisteren (17 januari) viel om 13u30 de stroom een half uur uit in het datacenter van hostingbedrijf Hostbasket in Lochristi. Voor een aantal klanten resulteerde dat in een downtime van de gehoste websites en/of bedrijfstoepassingen van ongeveer een uur. Vanochtend omstreeks 9u30 viel de stroom opnieuw uit, ditmaal gedurende vijf minuten, wat voor een downtime van een half uur zorgde.

De problemen werden volgens Hostbasket veroorzaakt door een menselijke fout van een externe firma die geplande werken aan het uitvoeren was. Die werken zijn ondertussen stilgelegd. Hostbasket wacht nu op feedback van de gebouwbeheerder over de oorzaak van de problemen. De geplande werken zullen hervat worden op een later tijdstip dat gecommuniceerd zal worden aan de klanten.

Sinds januari 2008 is Hostbasket - een van 's lands grootste hostingbedrijven - in handen van Telenet dat daar toen 5 miljoen euro voor betaalde. Belangrijke klanten zijn onder meer Metris, TechTeam, Tales, EskoArtwork, Instruxion en Dockx Group.

Voor de tweede dag op rij viel in het datacenter van Hostbasket in Lochristi een korte stroompanne op te tekenen, met downtime van de gehoste websites tot gevolg. Gisteren (17 januari) viel om 13u30 de stroom een half uur uit in het datacenter van hostingbedrijf Hostbasket in Lochristi. Voor een aantal klanten resulteerde dat in een downtime van de gehoste websites en/of bedrijfstoepassingen van ongeveer een uur. Vanochtend omstreeks 9u30 viel de stroom opnieuw uit, ditmaal gedurende vijf minuten, wat voor een downtime van een half uur zorgde. De problemen werden volgens Hostbasket veroorzaakt door een menselijke fout van een externe firma die geplande werken aan het uitvoeren was. Die werken zijn ondertussen stilgelegd. Hostbasket wacht nu op feedback van de gebouwbeheerder over de oorzaak van de problemen. De geplande werken zullen hervat worden op een later tijdstip dat gecommuniceerd zal worden aan de klanten. Sinds januari 2008 is Hostbasket - een van 's lands grootste hostingbedrijven - in handen van Telenet dat daar toen 5 miljoen euro voor betaalde. Belangrijke klanten zijn onder meer Metris, TechTeam, Tales, EskoArtwork, Instruxion en Dockx Group.