De derde editie van het Kortrijkse it-aankoopcontract kent een enorm succes met een deelname van 72 besturen. De samenwerking is uniek in Vlaanderen omwille van de vrijheid en de keuzemogelijkheid voor de besturen. Ook Vlaanderen toonde al interesse in dit model. De 72 besturen werken samen in dit aankoopcontract voor 22 IT-domeinen voor de periode 2013-2017. Met de belangstelling van OCMW's, ziekenhuizen, politiezones en intercommunales is de interesse enorm gegroeid, ook buiten de regio Kortrijk. "En er was ook interesse vanuit Antwerpen, maar dat paste niet in ons kader", legt Luk Van Beneden van Directie ICT Stad Kortrijk uit. Hij bevestigt zelfs interesse van Vlaanderen voor dit model.

"We hebben niet het grootste raamakkoord in Vlaanderen, maar we zijn wel de grootste van onze soort", duidt Van Beneden nog. "Bij ons hebben de besturen een enorme vrijheid. Ze zijn niet gebonden aan afname-minima, en ze kunnen kiezen welke producten ze willen. Onze leveranciers bieden voor de courante producten minstens 3 merken aan.

Bovendien is een lokale inplanting vereist voor een snelle dienstverlening." Concreet gaat het over uiteenlopende aankopen zoals iPads, beamers en camera's.

De voordelen zijn duidelijk volgens Intercommunale Leiedal. "Deze groepsaankoop voor producten en diensten spaart enorm veel tijd maar is ook financieel interessant." Het zou gaan om een besparing van anderhalf tot twee miljoen euro op 5 jaar.

Bron: Belga

De derde editie van het Kortrijkse it-aankoopcontract kent een enorm succes met een deelname van 72 besturen. De samenwerking is uniek in Vlaanderen omwille van de vrijheid en de keuzemogelijkheid voor de besturen. Ook Vlaanderen toonde al interesse in dit model. De 72 besturen werken samen in dit aankoopcontract voor 22 IT-domeinen voor de periode 2013-2017. Met de belangstelling van OCMW's, ziekenhuizen, politiezones en intercommunales is de interesse enorm gegroeid, ook buiten de regio Kortrijk. "En er was ook interesse vanuit Antwerpen, maar dat paste niet in ons kader", legt Luk Van Beneden van Directie ICT Stad Kortrijk uit. Hij bevestigt zelfs interesse van Vlaanderen voor dit model. "We hebben niet het grootste raamakkoord in Vlaanderen, maar we zijn wel de grootste van onze soort", duidt Van Beneden nog. "Bij ons hebben de besturen een enorme vrijheid. Ze zijn niet gebonden aan afname-minima, en ze kunnen kiezen welke producten ze willen. Onze leveranciers bieden voor de courante producten minstens 3 merken aan.Bovendien is een lokale inplanting vereist voor een snelle dienstverlening." Concreet gaat het over uiteenlopende aankopen zoals iPads, beamers en camera's.De voordelen zijn duidelijk volgens Intercommunale Leiedal. "Deze groepsaankoop voor producten en diensten spaart enorm veel tijd maar is ook financieel interessant." Het zou gaan om een besparing van anderhalf tot twee miljoen euro op 5 jaar. Bron: Belga