Accountancy- en auditkantoor KPMG zou in een vergevorderd stadium zijn om outsourcingspecialist Equaterra over te nemen.

Bij Equaterra, ook aanwezig in België, werken wereldwijd zo'n 450 consultants die hoogwaardig ict-adviezen verstrekken aan overheden en grote bedrijven. Eind augustus 2010 deed het gerucht al de ronde dat KPMG belangstelling heeft om de Amerikaanse sourcingsadviseur Equaterra over te nemen. Inmiddels blijkt er een due diligence te worden uitgevoerd, melden bronnen uit de it-sourcing- en advieswereld aan onze collega's van Channelweb.

Woordvoerder Andy Bellm van KPMG zegt dat er geen sprake is van een overname. Ook Nico Boot, Europees directeur van Equaterra, wil niet ingaan op vragen hierover. Wel erkent hij dat Equaterra een duidelijke eigen groeistrategie had uitgestippeld. In 2007 nam het bureau nog de Britse branchegenoot Morgan Chambers over. "Maar", stelt Boot, "met 450 consultants zijn we een relatief klein bedrijf, actief in een speciaal segment: sourcing." Ter vergelijking: KPMG heeft kantoren in zowat 140 landen met meer dan 135.000 medewerkers.

Voor KPMG vormt Equaterra een belangrijke uitbreiding van de adviestak. Het accountancy- en auditkantoor is, net als andere grote bureaus zoals PriceWaterhousecoopers (PWC), Ernst & Young en Deloitte, op zoek naar manieren om de it-adviespraktijk weer op te bouwen.

Toch zijn er nog twijfels. "Of de overname door KPMG doorgaat, hangt af van het boekenonderzoek", stelt een ingewijde. "Dat is nog spannend, want Deloitte heeft al eens eerder met Equaterra gepraat over een inlijving. Die partij trok zich terug na de due diligence."

Bron: Channelweb

Accountancy- en auditkantoor KPMG zou in een vergevorderd stadium zijn om outsourcingspecialist Equaterra over te nemen. Bij Equaterra, ook aanwezig in België, werken wereldwijd zo'n 450 consultants die hoogwaardig ict-adviezen verstrekken aan overheden en grote bedrijven. Eind augustus 2010 deed het gerucht al de ronde dat KPMG belangstelling heeft om de Amerikaanse sourcingsadviseur Equaterra over te nemen. Inmiddels blijkt er een due diligence te worden uitgevoerd, melden bronnen uit de it-sourcing- en advieswereld aan onze collega's van Channelweb. Woordvoerder Andy Bellm van KPMG zegt dat er geen sprake is van een overname. Ook Nico Boot, Europees directeur van Equaterra, wil niet ingaan op vragen hierover. Wel erkent hij dat Equaterra een duidelijke eigen groeistrategie had uitgestippeld. In 2007 nam het bureau nog de Britse branchegenoot Morgan Chambers over. "Maar", stelt Boot, "met 450 consultants zijn we een relatief klein bedrijf, actief in een speciaal segment: sourcing." Ter vergelijking: KPMG heeft kantoren in zowat 140 landen met meer dan 135.000 medewerkers. Voor KPMG vormt Equaterra een belangrijke uitbreiding van de adviestak. Het accountancy- en auditkantoor is, net als andere grote bureaus zoals PriceWaterhousecoopers (PWC), Ernst & Young en Deloitte, op zoek naar manieren om de it-adviespraktijk weer op te bouwen.Toch zijn er nog twijfels. "Of de overname door KPMG doorgaat, hangt af van het boekenonderzoek", stelt een ingewijde. "Dat is nog spannend, want Deloitte heeft al eens eerder met Equaterra gepraat over een inlijving. Die partij trok zich terug na de due diligence." Bron: Channelweb