Belgacom en KPN Group Belgium sluiten een commerciële wholesaleovereenkomst van vijf jaar voor de levering van vaste breedbanddiensten en aanverwante diensten door Belgacom aan KPN Group Belgium. Een opstapje naar digitale televisie bij KPN België?

KPN België zal het vdsl2-breedbandnetwerk van Belgacom kunnen gebruiken om zijn huidige vaste portefeuille te upgraden en uit te breiden. Zo kan de Belgische poot van het Nederlandse bedrijf "tegemoetkomen aan en anticiperen op de groeiende vraag van klanten naar hoogwaardige vaste diensten."

Belgacom werd in 2007 verplicht door telecomwaakhond BIPT om zijn vdsl2-netwerk open te stellen voor andere spelers op de telecommarkt. Onder meer alternatieve operatoren als Dommel en EDPnet maken daar al gebruik van. Belgacom-woordvoerder Jan Margot stelt dat deze deal "veel verder gaat dan de regulatoire verplichtingen. Het is een geïntegreerde commerciële overeenkomst, waarvan aspecten binnen de verplichte openstelling vallen, maar andere daarbuiten."

Er zouden binnenkort nieuwe KPN-producten voortvloeien uit de deal, klinkt het in het persbericht. Welke dat zijn, wordt nog niet meegedeeld. Een 'vast' breedbandinternetaanbod lijkt evident. De vraag is nu vooral of er ook digitale televisie bijkomt. De commentaar van Margot wijst in elk geval in die richting...

Belgacom en KPN Group Belgium sluiten een commerciële wholesaleovereenkomst van vijf jaar voor de levering van vaste breedbanddiensten en aanverwante diensten door Belgacom aan KPN Group Belgium. Een opstapje naar digitale televisie bij KPN België? KPN België zal het vdsl2-breedbandnetwerk van Belgacom kunnen gebruiken om zijn huidige vaste portefeuille te upgraden en uit te breiden. Zo kan de Belgische poot van het Nederlandse bedrijf "tegemoetkomen aan en anticiperen op de groeiende vraag van klanten naar hoogwaardige vaste diensten." Belgacom werd in 2007 verplicht door telecomwaakhond BIPT om zijn vdsl2-netwerk open te stellen voor andere spelers op de telecommarkt. Onder meer alternatieve operatoren als Dommel en EDPnet maken daar al gebruik van. Belgacom-woordvoerder Jan Margot stelt dat deze deal "veel verder gaat dan de regulatoire verplichtingen. Het is een geïntegreerde commerciële overeenkomst, waarvan aspecten binnen de verplichte openstelling vallen, maar andere daarbuiten." Er zouden binnenkort nieuwe KPN-producten voortvloeien uit de deal, klinkt het in het persbericht. Welke dat zijn, wordt nog niet meegedeeld. Een 'vast' breedbandinternetaanbod lijkt evident. De vraag is nu vooral of er ook digitale televisie bijkomt. De commentaar van Margot wijst in elk geval in die richting...