KPN Belgium en Concentra Media nemen samen een meerderheidsparticipatie van 66 procent in Mobile Vikings. City Live, het bedrijf achter de mobiele operator, kan zijn kapitaal optrekken met 1,2 miljoen euro.

Op 2 april kwamen KPN Belgium en Concentra Media overeen om elk een belang van 33,3 procent te nemen in Mobile Vikings. Beide partijen brengen ook een bedrag in van telkens 600.000 euro. District Live, de holding boven City Live en Mobile Vikings, behoudt de resterende 33,3 procent.

Na de management buy-out bij City Live in november, heette het al dat het bedrijfje op zoek was naar nieuwe, liefst internationale, partners. Met KPN en Concentra heeft het die nu gevonden. Momenteel zit het dossier in de pre-notificatiefase, en volgende week wordt het formeel voorgelegd aan de Belgische Raad voor Mededinging. Hoewel het vanaf dan nog een tweetal weken wachten is op het uiteindelijke fiat van de mededingingsautoriteit, zal de transactie normaal gezien niet op fundamentele bezwaren stuiten, en lijkt de 'overname' van Mobile Vikings een uitgemaakte zaak.

Mobile Vikings is een Mobile Virtual Network Operator (MVNO) die mobiel internet bereikbaar wil maken voor iedereen. Bedoeling is om via contextuele reclame en m-commerce transacties alternatieve inkomsten te genereren, en op die manier het internet gratis te maken.

Eigenlijk is Mobile Vikings het voorzichtige commerciële verlengstuk van het 'living lab' project waaraan City Live de voorbije vier jaar heeft gesleuteld. Sinds de lancering op 1 februari wordt er al samengewerkt met Base. KPN Belgium liet toen verstaan de Mobile Vikings 'een warm hart toe te dragen.'

KPN Belgium en Concentra Media nemen samen een meerderheidsparticipatie van 66 procent in Mobile Vikings. City Live, het bedrijf achter de mobiele operator, kan zijn kapitaal optrekken met 1,2 miljoen euro. Op 2 april kwamen KPN Belgium en Concentra Media overeen om elk een belang van 33,3 procent te nemen in Mobile Vikings. Beide partijen brengen ook een bedrag in van telkens 600.000 euro. District Live, de holding boven City Live en Mobile Vikings, behoudt de resterende 33,3 procent. Na de management buy-out bij City Live in november, heette het al dat het bedrijfje op zoek was naar nieuwe, liefst internationale, partners. Met KPN en Concentra heeft het die nu gevonden. Momenteel zit het dossier in de pre-notificatiefase, en volgende week wordt het formeel voorgelegd aan de Belgische Raad voor Mededinging. Hoewel het vanaf dan nog een tweetal weken wachten is op het uiteindelijke fiat van de mededingingsautoriteit, zal de transactie normaal gezien niet op fundamentele bezwaren stuiten, en lijkt de 'overname' van Mobile Vikings een uitgemaakte zaak. Mobile Vikings is een Mobile Virtual Network Operator (MVNO) die mobiel internet bereikbaar wil maken voor iedereen. Bedoeling is om via contextuele reclame en m-commerce transacties alternatieve inkomsten te genereren, en op die manier het internet gratis te maken. Eigenlijk is Mobile Vikings het voorzichtige commerciële verlengstuk van het 'living lab' project waaraan City Live de voorbije vier jaar heeft gesleuteld. Sinds de lancering op 1 februari wordt er al samengewerkt met Base. KPN Belgium liet toen verstaan de Mobile Vikings 'een warm hart toe te dragen.'