Het Nederlandse telecombedrijf KPN wordt volledig eigenaar van Ortel Mobile. Het koopt ook de resterende 35 procent van de aandelen van het management van Ortel.

KPN doet geen mededelingen over het bedrag dat daarmee gemoeid is. Het telecombedrijf bezit sinds maart 2008 een meerderheidsbelang van 65 procent in Ortel Mobile. De huidige topman van Ortel blijft als erevoorzitter betrokken bij de onderneming.

Ortel Mobile levert prepaid mobiele telefonie in Nederland, Duitsland en België. "Vooral aan klanten van allochtone afkomst", aldus KPN. "Zo kunnen bijvoorbeeld Turkse mensen via Ortel goedkoper mobiel naar Turkije bellen", verduidelijkt een woordvoerder. "KPN zal deze strategie voortzetten."

Bron: Belga/ANP

Het Nederlandse telecombedrijf KPN wordt volledig eigenaar van Ortel Mobile. Het koopt ook de resterende 35 procent van de aandelen van het management van Ortel. KPN doet geen mededelingen over het bedrag dat daarmee gemoeid is. Het telecombedrijf bezit sinds maart 2008 een meerderheidsbelang van 65 procent in Ortel Mobile. De huidige topman van Ortel blijft als erevoorzitter betrokken bij de onderneming. Ortel Mobile levert prepaid mobiele telefonie in Nederland, Duitsland en België. "Vooral aan klanten van allochtone afkomst", aldus KPN. "Zo kunnen bijvoorbeeld Turkse mensen via Ortel goedkoper mobiel naar Turkije bellen", verduidelijkt een woordvoerder. "KPN zal deze strategie voortzetten." Bron: Belga/ANP