De plannen werden volgens Tweakers bekendgemaakt op de Capital Markets Day van KPN. Na een test vorig jaar wordt voWifi, voice over wifi, vanaf 2017 beschikbaar voor het grote publiek.

Voice over wifi is bijzonder interessant in huizen en gebouwen die sterk geïsoleerd zijn, of in afgelegen gebied liggen waardoor het mobiele signaal slecht is. Volgens KPN zal de technologie werken zoals gewoon bellen.

In België zijn al een aantal gelijkaardige experimenten geweest. Zo is er Triiing van Telenet en Viking Talk van Mobile Vikings waarmee je kon bellen via wifi. Maar hier ging het telkens om een aparte app waar KPN het wifi-signaal eerder ziet als verlengstuk van de gsm-mast. Proximus lanceerde recent nog zijn Mobile Coverage Extenders, kleine femtocellen die je als gebruiker kan huren om je binnenhuisdekking te verbeteren.

Volgens Tweakers gaat de operator ook de downloadsnelheid van 4G opvoeren via carrier aggregation. Daarbij wordt 10 MHz van het 3G-spectrum gebruikt voor 4G.

De plannen werden volgens Tweakers bekendgemaakt op de Capital Markets Day van KPN. Na een test vorig jaar wordt voWifi, voice over wifi, vanaf 2017 beschikbaar voor het grote publiek.Voice over wifi is bijzonder interessant in huizen en gebouwen die sterk geïsoleerd zijn, of in afgelegen gebied liggen waardoor het mobiele signaal slecht is. Volgens KPN zal de technologie werken zoals gewoon bellen.In België zijn al een aantal gelijkaardige experimenten geweest. Zo is er Triiing van Telenet en Viking Talk van Mobile Vikings waarmee je kon bellen via wifi. Maar hier ging het telkens om een aparte app waar KPN het wifi-signaal eerder ziet als verlengstuk van de gsm-mast. Proximus lanceerde recent nog zijn Mobile Coverage Extenders, kleine femtocellen die je als gebruiker kan huren om je binnenhuisdekking te verbeteren.Volgens Tweakers gaat de operator ook de downloadsnelheid van 4G opvoeren via carrier aggregation. Daarbij wordt 10 MHz van het 3G-spectrum gebruikt voor 4G.