De Nederlandse telecomspeler legt voor het resterende belang 610 miljoen euro op tafel. Ook lost het een half miljard euro aan externe financiering van Reggefiber af dit kwartaal.

De volledige overname komt er nadat de Nederlandse consumentenautoriteit eind oktober groen licht gaf voor een gedeeltelijke overname om KPN zestig procent van de aandelen te geven, waardoor het de facto volledig zeggenschap kreeg bij Reggefiber. Wel moet het in ruil concurrenten toegang geven tot zijn netwerk.

Joost Farwerck, bestuurslid bij KPN, looft de fiber-to-the-home-kennis van de pas overgenomen glasvezelspecialist: "De efficiënte wijze van bouwen en het aanbieden van diensten over een passieve netwerk infrastructuur, de lokale operationele aanpak en het Fiber to the Home kenniscentrum zullen van grote waarde zijn voor de bedrijfsvoering van KPN. KPN zal doorgaan met de hybride netwerkstrategie van kopernetwerk upgrades / Fiber to the Home in Nederland, zodat we hoge kwaliteit breedbanddiensten aan onze klanten kunnen bieden."

De Nederlandse telecomspeler legt voor het resterende belang 610 miljoen euro op tafel. Ook lost het een half miljard euro aan externe financiering van Reggefiber af dit kwartaal.De volledige overname komt er nadat de Nederlandse consumentenautoriteit eind oktober groen licht gaf voor een gedeeltelijke overname om KPN zestig procent van de aandelen te geven, waardoor het de facto volledig zeggenschap kreeg bij Reggefiber. Wel moet het in ruil concurrenten toegang geven tot zijn netwerk.Joost Farwerck, bestuurslid bij KPN, looft de fiber-to-the-home-kennis van de pas overgenomen glasvezelspecialist: "De efficiënte wijze van bouwen en het aanbieden van diensten over een passieve netwerk infrastructuur, de lokale operationele aanpak en het Fiber to the Home kenniscentrum zullen van grote waarde zijn voor de bedrijfsvoering van KPN. KPN zal doorgaan met de hybride netwerkstrategie van kopernetwerk upgrades / Fiber to the Home in Nederland, zodat we hoge kwaliteit breedbanddiensten aan onze klanten kunnen bieden."