De Nederlandse telecomgroep KPN gaat 1400 jobs schrappen bij de ict-dienstenpoot Getronics.

Het gaat om 10 procent van het totale personeelsbestand bij Getronics, dat wereldwijd 14.300 mensen telt. KPN zegt in de moeilijke marktomstandigheden de "winstgevendheiddoelstellingen te willen waarborgen". De maatregelen zouden midden 2009 moeten zijn afgerond en moeten zo'n 60 miljoen euro per jaar opleveren.

Het is in elk geval al duidelijk dat bij de 1400 jobs zo'n 950 eigen 'fulltime equivalenten' (FTE's) zitten. 700 daarvan verdwijnen in Nederland. In België zijn er volgens general manager Jean-Claude Vandenbosch geen gevolgen van de maatregel. Om 14u roept hij een bijzondere ondernemingsraad bijeen en om 15u een vergadering met de kaderleden. "Ik zal de boodschap brengen dat we het elke dag zullen moeten waarmaken, want dat we vandaag zien wat er kan gebeuren. We houden de operationele uitgaven streng in het oog. Zo zijn we onder meer voorzichtig bij het rekruteren. We kijken eerst of we de vacatures intern kunnen invullen." Vandenbosch denkt dat het economische klimaat in ons land er op korte termijn niet op zal verbeteren. "In België zijn de gevolgen pas later voelbaar geworden. Het zal nog moeilijker worden."

In België werken ruim 900 mensen bij Getronics (vast + externen). Het Belgische filiaal is goed voor een omzet van zo'n 120 miljoen euro.

De Nederlandse telecomgroep KPN gaat 1400 jobs schrappen bij de ict-dienstenpoot Getronics. Het gaat om 10 procent van het totale personeelsbestand bij Getronics, dat wereldwijd 14.300 mensen telt. KPN zegt in de moeilijke marktomstandigheden de "winstgevendheiddoelstellingen te willen waarborgen". De maatregelen zouden midden 2009 moeten zijn afgerond en moeten zo'n 60 miljoen euro per jaar opleveren. Het is in elk geval al duidelijk dat bij de 1400 jobs zo'n 950 eigen 'fulltime equivalenten' (FTE's) zitten. 700 daarvan verdwijnen in Nederland. In België zijn er volgens general manager Jean-Claude Vandenbosch geen gevolgen van de maatregel. Om 14u roept hij een bijzondere ondernemingsraad bijeen en om 15u een vergadering met de kaderleden. "Ik zal de boodschap brengen dat we het elke dag zullen moeten waarmaken, want dat we vandaag zien wat er kan gebeuren. We houden de operationele uitgaven streng in het oog. Zo zijn we onder meer voorzichtig bij het rekruteren. We kijken eerst of we de vacatures intern kunnen invullen." Vandenbosch denkt dat het economische klimaat in ons land er op korte termijn niet op zal verbeteren. "In België zijn de gevolgen pas later voelbaar geworden. Het zal nog moeilijker worden." In België werken ruim 900 mensen bij Getronics (vast + externen). Het Belgische filiaal is goed voor een omzet van zo'n 120 miljoen euro.