In een interview in De Tijd heeft KPN-topman Ad Scheepbouwer een mogelijke fusie met Belgische tegenhanger Belgacom van tafel geveegd.

Belgacom en de Nederlandse tegenhanger KPN, de combinatie werd in de voorbije jaren een paar keer mogelijk geacht. Een jaar geleden nog, toen de regering Belgacom aanporde om 'structurele participaties' aan te gaan, doken de [geruchten] weer op. Maar sinds de gesprekken met en nu ook het overnamebod op Getronics is een fusie tussen KPN en Belgacom veraf.

In een interview met De Tijd zegt KPN-topman Ad Scheepbouwer dat een fusie met Belgacom geen optie is. Ten eerste is Belgacom nog ten dele een overheidsbedrijf, terwijl KPN sinds vorig jaar volledig op eigen benen staat. Een terugkeer naar een staatsaandeelhouder is onbespreekbaar, aldus Scheepbouwer. Voorts zijn de synergievoordelen "een beetje mager voor zo'n veelomvattende fusie". Tenslotte wijst hij er fijntjes op dat de culturele 'fit' van Belgacom met France Télécom toch veel groter is. En zo heeft de pers weer een nieuwe potentiële overname om over te speculeren.

In een interview in De Tijd heeft KPN-topman Ad Scheepbouwer een mogelijke fusie met Belgische tegenhanger Belgacom van tafel geveegd. Belgacom en de Nederlandse tegenhanger KPN, de combinatie werd in de voorbije jaren een paar keer mogelijk geacht. Een jaar geleden nog, toen de regering Belgacom aanporde om 'structurele participaties' aan te gaan, doken de [geruchten] weer op. Maar sinds de gesprekken met en nu ook het overnamebod op Getronics is een fusie tussen KPN en Belgacom veraf. In een interview met De Tijd zegt KPN-topman Ad Scheepbouwer dat een fusie met Belgacom geen optie is. Ten eerste is Belgacom nog ten dele een overheidsbedrijf, terwijl KPN sinds vorig jaar volledig op eigen benen staat. Een terugkeer naar een staatsaandeelhouder is onbespreekbaar, aldus Scheepbouwer. Voorts zijn de synergievoordelen "een beetje mager voor zo'n veelomvattende fusie". Tenslotte wijst hij er fijntjes op dat de culturele 'fit' van Belgacom met France Télécom toch veel groter is. En zo heeft de pers weer een nieuwe potentiële overname om over te speculeren.