KPN neemt via de Reggefiber joint venture deel aan de aanleg van een glasvezelnetwerk in Amsterdam.

De joint venture neemt een meerderheidsbelang in Glasvezelnet Amsterdam (GNA), een bestaand samenwerkingsverband met Gemeente Amsterdam en een aantal bouwfirma's. Concreet wil dat zeggen dat KPN zijn aanwezigheid op de glasvezelmarkt sterk vergroot én er mee kan beslissen hoe een verdere uitrol van supersnelle dataverbindingen moet gebeuren.

In de komende jaren gaat GNA zorgen voor de verdere, stapsgewijze aanleg van glasvezel op basis van Fiber-to-the-Home (FTTH). In eerste instantie gaat het om de aansluiting van ongeveer 100.000 huizen in de komende jaren. KPN zal over dit netwerk diensten gaan aanbieden.

Op dit moment is KPN bezig met pilots voor het leveren van diensten over glasvezelnetwerken in tien steden, waarvan vijf met Fiber-to-the-Home. In de tweede helft van 2009 zullen de uitkomsten van de pilots worden gebruikt voor het bepalen van de snelheid en richting van de verdere glasvezeluitrol. Ook in Amsterdam zal na het opleveren van de eerste 100.000 aansluitingen worden bepaald "of en hoe een verdere uitrol in de Nederlandse hoofdstad opportuun is", klinkt het in de persmededeling.

Daarmee klinkt KPN toch heel wat voorzichtiger als wat de toenmalige projectleider Herman Wagter ons in augustus 2008 nog toevertrouwde: "Nog vijf jaar en heel Amsterdam heeft glasvezel."

KPN neemt via de Reggefiber joint venture deel aan de aanleg van een glasvezelnetwerk in Amsterdam. De joint venture neemt een meerderheidsbelang in Glasvezelnet Amsterdam (GNA), een bestaand samenwerkingsverband met Gemeente Amsterdam en een aantal bouwfirma's. Concreet wil dat zeggen dat KPN zijn aanwezigheid op de glasvezelmarkt sterk vergroot én er mee kan beslissen hoe een verdere uitrol van supersnelle dataverbindingen moet gebeuren. In de komende jaren gaat GNA zorgen voor de verdere, stapsgewijze aanleg van glasvezel op basis van Fiber-to-the-Home (FTTH). In eerste instantie gaat het om de aansluiting van ongeveer 100.000 huizen in de komende jaren. KPN zal over dit netwerk diensten gaan aanbieden. Op dit moment is KPN bezig met pilots voor het leveren van diensten over glasvezelnetwerken in tien steden, waarvan vijf met Fiber-to-the-Home. In de tweede helft van 2009 zullen de uitkomsten van de pilots worden gebruikt voor het bepalen van de snelheid en richting van de verdere glasvezeluitrol. Ook in Amsterdam zal na het opleveren van de eerste 100.000 aansluitingen worden bepaald "of en hoe een verdere uitrol in de Nederlandse hoofdstad opportuun is", klinkt het in de persmededeling. Daarmee klinkt KPN toch heel wat voorzichtiger als wat de toenmalige projectleider Herman Wagter ons in augustus 2008 nog toevertrouwde: "Nog vijf jaar en heel Amsterdam heeft glasvezel."