KPN zet zo een stap terug op de Franse mobiele telefoniemarkt

Het Nederlandse telecombedrijf KPN was nog maar sinds begin 2009 actief op de Franse markt met zijn prijsvechtersmerk Simyo, waarmee het ook al in Spanje aanwezig was. Simyo kon tot dusver al zo'n 180.000 prepaid-klanten optekenen. Die komen dus in handen van de Franse operator Bouygues Telecom. De verkoop wordt in het vierde kwartaal van 2011 afgerond.

KPN blijft actief in Frankrijk met het Ortel Mobile-merk, waarmee het onder meer ook in België aanwezig is. Het leeuwendeel van de Franse mobiele markt is echter in handen van Orange (France Télécom), SFR (Vivendi) en Bouygues. Volgend jaar komt daar ook een vierde operator, Iliad, bij.

KPN zet zo een stap terug op de Franse mobiele telefoniemarkt Het Nederlandse telecombedrijf KPN was nog maar sinds begin 2009 actief op de Franse markt met zijn prijsvechtersmerk Simyo, waarmee het ook al in Spanje aanwezig was. Simyo kon tot dusver al zo'n 180.000 prepaid-klanten optekenen. Die komen dus in handen van de Franse operator Bouygues Telecom. De verkoop wordt in het vierde kwartaal van 2011 afgerond. KPN blijft actief in Frankrijk met het Ortel Mobile-merk, waarmee het onder meer ook in België aanwezig is. Het leeuwendeel van de Franse mobiele markt is echter in handen van Orange (France Télécom), SFR (Vivendi) en Bouygues. Volgend jaar komt daar ook een vierde operator, Iliad, bij.