De omzet van het Nederlandse telecomconcern KPN bleef ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. De winst daalde. In ons land deed het bedrijf het beter dankzij Base.

KPN boekte in het eerste kwartaal een omzet van 3,38 miljard euro, nagenoeg evenveel als in de eerste drie maanden van vorig jaar. De nettowinst daalde van 334 miljoen naar 317 miljoen euro.

In België steeg de omzet met 4,9 procent naar 191 miljoen euro. De EBITDA steeg in het eerste kwartaal met 13 procent tot 62 miljoen euro. "Belangrijke pijler onder de groei is het toegenomen klantenbestand van Base dat met 17 procent steeg tot 3,5 miljoen en een toename van mobiele dienstenomzet van Base die in het kwartaal met 6,2 procent steeg," aldus KPN in het persbericht.

KPN verwacht ook last te krijgen van de economische recessie. Hoewel het bedrijf naar eigen zeggen een goed eerste kwartaal achter de rug heeft, wordt de omzetdoelstelling voor 2010 aangepast. KPN gaat nu voor volgend jaar uit van een lichte stijging van de omzet ten opzichte van 2009. Dit jaar verwacht het bedrijf een vergelijkbare omzet ten opzichte van vorig jaar.

De omzet van het Nederlandse telecomconcern KPN bleef ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. De winst daalde. In ons land deed het bedrijf het beter dankzij Base. KPN boekte in het eerste kwartaal een omzet van 3,38 miljard euro, nagenoeg evenveel als in de eerste drie maanden van vorig jaar. De nettowinst daalde van 334 miljoen naar 317 miljoen euro. In België steeg de omzet met 4,9 procent naar 191 miljoen euro. De EBITDA steeg in het eerste kwartaal met 13 procent tot 62 miljoen euro. "Belangrijke pijler onder de groei is het toegenomen klantenbestand van Base dat met 17 procent steeg tot 3,5 miljoen en een toename van mobiele dienstenomzet van Base die in het kwartaal met 6,2 procent steeg," aldus KPN in het persbericht. KPN verwacht ook last te krijgen van de economische recessie. Hoewel het bedrijf naar eigen zeggen een goed eerste kwartaal achter de rug heeft, wordt de omzetdoelstelling voor 2010 aangepast. KPN gaat nu voor volgend jaar uit van een lichte stijging van de omzet ten opzichte van 2009. Dit jaar verwacht het bedrijf een vergelijkbare omzet ten opzichte van vorig jaar.