Het Nederlandse telecom- en ict-concern KPN wil meer vrouwen in de bedrijfstop. Om dat te bereiken, mogen voor bepaalde hoge functies alleen vrouwen zich kandidaat stellen.

Dat zegt KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer in een interview in de Volkskrant. Volgens Scheepbouwer hebben allerlei maatregelen om vrouwen te helpen en te stimuleren in hun loopbaanontwikkeling in zijn acht jaar bij KPN te weinig opgeleverd. Hij zegt in de krant vrouwen ten dele kwijt te raken omdat ze zich onvoldoende gewaardeerd voelen. "Als je dat constateert moet je wat anders doen om echt stappen vooruit te maken om je doelen te halen", aldus Scheepbouwer.

Op dit moment heeft KPN 17 procent vrouwen in topfuncties. In het gehele concern bestaat het personeel voor 23 procent uit vrouwen. "Met name in het middenkader is een groter verloop van vrouwen. Veel vrouwen die vertrekken krijgen wel vergelijkbare functies in andere bedrijven. Dan is er sprake van verspilling van talent voor KPN. Dat is zonde."

Volgens de bestuurder zijn in onder meer Groot-Brittannië en de Verenigde Staten de problemen van het aantal vrouwen in topbanen "al lang opgelost".

Bron: Belga

Het Nederlandse telecom- en ict-concern KPN wil meer vrouwen in de bedrijfstop. Om dat te bereiken, mogen voor bepaalde hoge functies alleen vrouwen zich kandidaat stellen. Dat zegt KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer in een interview in de Volkskrant. Volgens Scheepbouwer hebben allerlei maatregelen om vrouwen te helpen en te stimuleren in hun loopbaanontwikkeling in zijn acht jaar bij KPN te weinig opgeleverd. Hij zegt in de krant vrouwen ten dele kwijt te raken omdat ze zich onvoldoende gewaardeerd voelen. "Als je dat constateert moet je wat anders doen om echt stappen vooruit te maken om je doelen te halen", aldus Scheepbouwer. Op dit moment heeft KPN 17 procent vrouwen in topfuncties. In het gehele concern bestaat het personeel voor 23 procent uit vrouwen. "Met name in het middenkader is een groter verloop van vrouwen. Veel vrouwen die vertrekken krijgen wel vergelijkbare functies in andere bedrijven. Dan is er sprake van verspilling van talent voor KPN. Dat is zonde." Volgens de bestuurder zijn in onder meer Groot-Brittannië en de Verenigde Staten de problemen van het aantal vrouwen in topbanen "al lang opgelost". Bron: Belga