KPN is van plan om de Belgische grootzakelijke markt voor te leggen aan de nieuwe eurocommissaris voor telecommunicatie Neelie Kroes.

Koninklijke KPN nv - die in ons land actief is via onder meer KPN Group Belgium en zoals bekend [net het oude Versatelnetwerk verkocht aan Mobistar] - wil de Belgische marktsituatie aankaarten in Europa. Dat zei woordvoerder Stefan Simons tegen de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

"Kroes heeft op haar mededingings portefeuille bewezen daadkrachtig en besluitvaardig te zijn en we verwachten niet dat dit anders is op haar nieuwe portefeuille", aldus de woordvoerder die naast de beperkte concurrentie op de Belgische grootzakelijke markt ook de veiling van mobiele frequenties in Duitsland wil aankaarten. Tijdens de persconferentie naar aanleiding van de verkoop van Versatel drukte Libor Voncina, de ceo van KPN Group Belgium nog de hoop uit dat het 'nieuwe' BIPT een en ander kan rechttrekken. Die [nieuwe Raad is maandag van start gegaan].

KPN is van plan om de Belgische grootzakelijke markt voor te leggen aan de nieuwe eurocommissaris voor telecommunicatie Neelie Kroes. Koninklijke KPN nv - die in ons land actief is via onder meer KPN Group Belgium en zoals bekend [net het oude Versatelnetwerk verkocht aan Mobistar] - wil de Belgische marktsituatie aankaarten in Europa. Dat zei woordvoerder Stefan Simons tegen de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. "Kroes heeft op haar mededingings portefeuille bewezen daadkrachtig en besluitvaardig te zijn en we verwachten niet dat dit anders is op haar nieuwe portefeuille", aldus de woordvoerder die naast de beperkte concurrentie op de Belgische grootzakelijke markt ook de veiling van mobiele frequenties in Duitsland wil aankaarten. Tijdens de persconferentie naar aanleiding van de verkoop van Versatel drukte Libor Voncina, de ceo van KPN Group Belgium nog de hoop uit dat het 'nieuwe' BIPT een en ander kan rechttrekken. Die [nieuwe Raad is maandag van start gegaan].