It-ondernemer Kristof De Spiegeleer denkt eraan een incubatiecentrum voor jonge technologiebedrijven op te starten in Leuven. Dat naar analogie met hoe hij vandaag in Gent werkt.

De Spiegeleer start sinds 2000 bedrijven op (Dedigate, Datacenter Technologies, Hostbasket, Q-Layer, ...) in een gebouw in Lochristi, stuk voor stuk rond datacentertechnologie of hosting. Daarvoor heeft hij jaren geleden al een incubatievehikel uitgewerkt, 2hold genaamd. In 2hold werkt De Spiegeleer met een vast team: een cfo, een cto, een legal counsel, ... "Er zijn zoveel dingen die je altijd opnieuw nodig hebt, dat het dom is om die altijd opnieuw te moeten uitzoeken", legt De Spiegeleer uit. "Boekhouding, rapportering, hoe je nieuwe bedrijven opstart, hoe je met aandelen omgaat, ... Maar ook op jet vlak van engineering: hoe maak je een product, wat zijn de stappen, wat doe je wel, wat niet, ...?" 2hold heeft zelfs een ontwikkelpoot in Egypte en in India.

De Spiegeleer investeert enkel nog in een start-up als die bereid is samen te werken met zijn incubatiecentrum en met de andere start-ups. Op die manier wil hij nu ook, zij het minder grootschalig, in Leuven gaan werken. "Dat omdat we ook meer en meer mensen van Leuven ontmoeten die echt goed zijn. En de verplaatsing Leuven-Gent is voor velen blijkbaar heel moeilijk. We hebben er al iets kleins. Dat gaan we nu wat meer 'body' geven."

Een groot interview met Kristof De Spiegeleer leest u deze week in Data News.

It-ondernemer Kristof De Spiegeleer denkt eraan een incubatiecentrum voor jonge technologiebedrijven op te starten in Leuven. Dat naar analogie met hoe hij vandaag in Gent werkt. De Spiegeleer start sinds 2000 bedrijven op (Dedigate, Datacenter Technologies, Hostbasket, Q-Layer, ...) in een gebouw in Lochristi, stuk voor stuk rond datacentertechnologie of hosting. Daarvoor heeft hij jaren geleden al een incubatievehikel uitgewerkt, 2hold genaamd. In 2hold werkt De Spiegeleer met een vast team: een cfo, een cto, een legal counsel, ... "Er zijn zoveel dingen die je altijd opnieuw nodig hebt, dat het dom is om die altijd opnieuw te moeten uitzoeken", legt De Spiegeleer uit. "Boekhouding, rapportering, hoe je nieuwe bedrijven opstart, hoe je met aandelen omgaat, ... Maar ook op jet vlak van engineering: hoe maak je een product, wat zijn de stappen, wat doe je wel, wat niet, ...?" 2hold heeft zelfs een ontwikkelpoot in Egypte en in India. De Spiegeleer investeert enkel nog in een start-up als die bereid is samen te werken met zijn incubatiecentrum en met de andere start-ups. Op die manier wil hij nu ook, zij het minder grootschalig, in Leuven gaan werken. "Dat omdat we ook meer en meer mensen van Leuven ontmoeten die echt goed zijn. En de verplaatsing Leuven-Gent is voor velen blijkbaar heel moeilijk. We hebben er al iets kleins. Dat gaan we nu wat meer 'body' geven." Een groot interview met Kristof De Spiegeleer leest u deze week in Data News.