Eurocommissaris Neelie Kroes heeft zeer bewust gekozen voor haar nieuwe portefeuille Digitale Agenda. Dat vertelt ze in een interview met de Nederlandse krant De Telegraaf.

"Commissievoorzitter Barroso liet me kiezen uit verschillende portefeuiles", aldus Kroes. "In samenspraak met premier Balkenende is dit het resultaat geworden."

Leden van de Tweede Kamer vonden Digitale Agenda te licht wegen voor Kroes, maar de Eurocommissaris denkt daar anders over. "Deze portefeuille is mogelijk nog creatiever dan de vorige, en gaat tot in de haarvaten van de samenleving. Een echte post voor de toekomst dus", zo zegt ze in het interview.

De Eurocommissaris werkt naar eigen zeggen graag met vrouwen. Haar vorige begeleidingsteam van Mededinging bestond voor de helft uit leden van het sterke geslacht.

Kroes weet niet goed of haar nieuwe team opnieuw voornamelijk uit vrouwen zal bestaan. "Digitale agenda is een technische portefeuille, en dan is het misschien lastig om geschikte vrouwen te vinden. Maar het streven is er zeker."

ICT~Office

Ook directeur Sylvia Roelofs van de Nederlandse branchevereniging ICT~Office vindt Digitale Agenda geen 'te lichte' post. "Dat men dat zegt, is eigenlijk te gek voor woorden", vertelt ze aan onze collega's van Computable. "Ict blijft het terrein van specialisten", klinkt het. De directeur oppert dat in de politiek te veel wordt gepraat over de randvoorwaarden, en te weinig over de mogelijkheden van ict.

De ict-sector is volgens Roelofs één van de belangrijke economische sectoren in Europa, met een omzet van meer dan duizend miljard euro, en goed voor meer dan twee miljoen banen.

Volgens de branchevereniging is innovatie niet meer mogelijk zonder de inzet van ict. "Deze portefeuille gaat over onze toekomst, hoe we Europa als kenniseconomie voorop laten lopen in de wereld", besluit Roelofs.

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft zeer bewust gekozen voor haar nieuwe portefeuille Digitale Agenda. Dat vertelt ze in een interview met de Nederlandse krant De Telegraaf. "Commissievoorzitter Barroso liet me kiezen uit verschillende portefeuiles", aldus Kroes. "In samenspraak met premier Balkenende is dit het resultaat geworden." Leden van de Tweede Kamer vonden Digitale Agenda te licht wegen voor Kroes, maar de Eurocommissaris denkt daar anders over. "Deze portefeuille is mogelijk nog creatiever dan de vorige, en gaat tot in de haarvaten van de samenleving. Een echte post voor de toekomst dus", zo zegt ze in het interview. De Eurocommissaris werkt naar eigen zeggen graag met vrouwen. Haar vorige begeleidingsteam van Mededinging bestond voor de helft uit leden van het sterke geslacht. Kroes weet niet goed of haar nieuwe team opnieuw voornamelijk uit vrouwen zal bestaan. "Digitale agenda is een technische portefeuille, en dan is het misschien lastig om geschikte vrouwen te vinden. Maar het streven is er zeker." ICT~Office Ook directeur Sylvia Roelofs van de Nederlandse branchevereniging ICT~Office vindt Digitale Agenda geen 'te lichte' post. "Dat men dat zegt, is eigenlijk te gek voor woorden", vertelt ze aan onze collega's van Computable. "Ict blijft het terrein van specialisten", klinkt het. De directeur oppert dat in de politiek te veel wordt gepraat over de randvoorwaarden, en te weinig over de mogelijkheden van ict. De ict-sector is volgens Roelofs één van de belangrijke economische sectoren in Europa, met een omzet van meer dan duizend miljard euro, en goed voor meer dan twee miljoen banen. Volgens de branchevereniging is innovatie niet meer mogelijk zonder de inzet van ict. "Deze portefeuille gaat over onze toekomst, hoe we Europa als kenniseconomie voorop laten lopen in de wereld", besluit Roelofs.