De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, de drijvende kracht achter e-government in de sociale sector, is de grote winnaar van de e-Gov Awards 2008 van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

De e-Gov Awards bekronen ieder jaar de markantste realisaties en proefprojecten op het vlak van e-government.

De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid centraliseert alle sociale reglementering, op federaal en lokaal niveau, in de internettoepassing "Front Office Tewerkstelling". Volgens Agoria is deze toepassing een grote en meer dan welgekomen stap voorwaarts in de ondersteuning van werknemers en ondernemingen.

Ook de Federale Overheidsdienst (FOD) Veiligheid kreeg een prijs, voor het project waarbij er bij elke interventie van het Medisch Urgentieteam (MUG) een online formulier wordt ingevuld. Zo kunnen ziekenhuizen de fiche snel raadplegen.

Op gewestelijk vlak ging een e-Gov Award naar de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn, die busabonnementen via internet verkoopt. Het departement Landbouw van het Vlaamse Gewest kreeg een prijs voor haar elektronisch loket, waar landbouwers hun onderneming en gronden tegelijk kunnen registreren, wat vroeger niet het geval was.

De stad Antwerpen kreeg een prijs voor een site waar alle identificatiegegevens centraal beheerd worden en waar gevolgd kan worden hoever het staat met de behandeling van bepaalde dossiers. De stad Blankenberge had het beste lokale ontwikkelingsproject, de gemeente Zwijndrecht de meest gebruiksvriendelijke website, de gemeente Berloz de website met de kwalitatief beste inhoud en de stad Aalst de website met de beste online dienst. De stad Andenne werd ten slotte de lokale kampioen omdat de website op elk van die vier factoren hoog scoorde.

Bron: Belga

De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, de drijvende kracht achter e-government in de sociale sector, is de grote winnaar van de e-Gov Awards 2008 van Agoria, de federatie van de technologische industrie. De e-Gov Awards bekronen ieder jaar de markantste realisaties en proefprojecten op het vlak van e-government. De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid centraliseert alle sociale reglementering, op federaal en lokaal niveau, in de internettoepassing "Front Office Tewerkstelling". Volgens Agoria is deze toepassing een grote en meer dan welgekomen stap voorwaarts in de ondersteuning van werknemers en ondernemingen. Ook de Federale Overheidsdienst (FOD) Veiligheid kreeg een prijs, voor het project waarbij er bij elke interventie van het Medisch Urgentieteam (MUG) een online formulier wordt ingevuld. Zo kunnen ziekenhuizen de fiche snel raadplegen. Op gewestelijk vlak ging een e-Gov Award naar de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn, die busabonnementen via internet verkoopt. Het departement Landbouw van het Vlaamse Gewest kreeg een prijs voor haar elektronisch loket, waar landbouwers hun onderneming en gronden tegelijk kunnen registreren, wat vroeger niet het geval was. De stad Antwerpen kreeg een prijs voor een site waar alle identificatiegegevens centraal beheerd worden en waar gevolgd kan worden hoever het staat met de behandeling van bepaalde dossiers. De stad Blankenberge had het beste lokale ontwikkelingsproject, de gemeente Zwijndrecht de meest gebruiksvriendelijke website, de gemeente Berloz de website met de kwalitatief beste inhoud en de stad Aalst de website met de beste online dienst. De stad Andenne werd ten slotte de lokale kampioen omdat de website op elk van die vier factoren hoog scoorde. Bron: Belga