KU Leuven migreert van klassieke telefonie naar ip-telefonie over Microsoft Lync. Het Belgische Nextel heeft het grootschalige contract in de wacht gesleept.

De overeenkomst behelst consultancy voor de migratie van het bestaande telefoniesysteem naar de Microsoft Communications Server Lync 2010 en de aankoop van de gateways die gekoppeld worden met de bestaande centrales, Telenet en de nieuwe Lync-infrastructuur. "Doel is om een geruisloze overgang te maken voor onze gebruikers, dus voorlopig blijven we ook onze bestaande pabx gebruiken", vertelt ons Annemie Depuydt, directeur van ICTS-diensten van de KU Leuven. "Binnen drie à vier jaar zouden we volledig met Lync moeten werken." Concreet moeten tegen eind 2014 de zowat 10.000 gebruikers bij KU Leuven over de nieuwe collaboratietool beschikken.

De KU Leuven gunde de grote aanbesteding aan integrator Nextel. Beide partijen willen echter niets kwijt over de financiële omvang van het project. Nextel cöordineert het project en staat in voor de levering, implementatie en onderhoud van de (AudioCodes-)gateways. Het bedrijf zal de Microsoft Lync-omgeving van de K.U.Leuven valideren en zal de universiteit ondersteunen bij de migratie.

Eerder implementeerde Nextel al Microsoft Lync-oplossingen bij onder meer Dredging International en Gemeente Zwevegem. Het bedrijf, met vestigingen in Wommelgem, Wemmel, Roeselare en Louvain-La-Neuve, draaide in 2010 een omzet van 26 miljoen euro met 150 mensen.

KU Leuven migreert van klassieke telefonie naar ip-telefonie over Microsoft Lync. Het Belgische Nextel heeft het grootschalige contract in de wacht gesleept. De overeenkomst behelst consultancy voor de migratie van het bestaande telefoniesysteem naar de Microsoft Communications Server Lync 2010 en de aankoop van de gateways die gekoppeld worden met de bestaande centrales, Telenet en de nieuwe Lync-infrastructuur. "Doel is om een geruisloze overgang te maken voor onze gebruikers, dus voorlopig blijven we ook onze bestaande pabx gebruiken", vertelt ons Annemie Depuydt, directeur van ICTS-diensten van de KU Leuven. "Binnen drie à vier jaar zouden we volledig met Lync moeten werken." Concreet moeten tegen eind 2014 de zowat 10.000 gebruikers bij KU Leuven over de nieuwe collaboratietool beschikken. De KU Leuven gunde de grote aanbesteding aan integrator Nextel. Beide partijen willen echter niets kwijt over de financiële omvang van het project. Nextel cöordineert het project en staat in voor de levering, implementatie en onderhoud van de (AudioCodes-)gateways. Het bedrijf zal de Microsoft Lync-omgeving van de K.U.Leuven valideren en zal de universiteit ondersteunen bij de migratie. Eerder implementeerde Nextel al Microsoft Lync-oplossingen bij onder meer Dredging International en Gemeente Zwevegem. Het bedrijf, met vestigingen in Wommelgem, Wemmel, Roeselare en Louvain-La-Neuve, draaide in 2010 een omzet van 26 miljoen euro met 150 mensen.