De ontwikkeling van eigen planningssoftware "Yesplan" in Kunstencentrum Vooruit leidde tot de oprichting van een spin-offbedrijf.

Het Kunstencentrum zegt dat na een pilootgroep geïnteresseerde organisaties vanaf het najaar 2011 kunnen intekenen op gebruiksvriendelijke planningssoftware voor de culturele sector. "De producten die nu op de markt zijn, veronderstellen dat de gebruikers zich aanpassen aan de technologie", aldus Wouter Vermeylen, hoofd infrastructuur en ICT in Vooruit. "Wij stellen echter gebruiksvriendelijkheid centraal."

De ontwikkeling van eigen software kwam er nadat een zoektocht op de reguliere markt "tot een teleurstellend resultaat leidde. Een eerste poging om met een klassiek softwarebedrijf een nieuwe planningstool te ontwikkelen was geen succes."

Een samenwerking met het jonge bedrijf Inceptive leidde na een jaar ontwikkelen tot planningssoftware die ondertussen gradueel in gebruik genomen werd. Met externe coaching van Innotek, het kenniscentrum voor innovatie en technologie, en met ondersteuning van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) werd een positieve KMO-haalbaarheidsstudie opgemaakt.

Op 29 april werd Yesplan officieel opgericht. "Typische gebruikers zijn evenementenorganisatoren, theaters en concertzalen, musea, festivals, sport- en ontspanningscentra, beurzen en tentoonstellingen of hotels en congrescentra."

Na een pilootgroep met The Egg (Brussel), De Spil (Roeselare), STUK (Leuven), kunnen vanaf het najaar 2011 andere geïnteresseerde organisaties intekenen als Yesplangebruiker.

"Ik ben er sterk van overtuigd dat we meer cultureel ondernemerschap nodig hebben om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren in de culturele sector", merkt algemeen directeur Stefaan De Ruyck van Vooruit nog op.

Bron: Belga

De ontwikkeling van eigen planningssoftware "Yesplan" in Kunstencentrum Vooruit leidde tot de oprichting van een spin-offbedrijf. Het Kunstencentrum zegt dat na een pilootgroep geïnteresseerde organisaties vanaf het najaar 2011 kunnen intekenen op gebruiksvriendelijke planningssoftware voor de culturele sector. "De producten die nu op de markt zijn, veronderstellen dat de gebruikers zich aanpassen aan de technologie", aldus Wouter Vermeylen, hoofd infrastructuur en ICT in Vooruit. "Wij stellen echter gebruiksvriendelijkheid centraal." De ontwikkeling van eigen software kwam er nadat een zoektocht op de reguliere markt "tot een teleurstellend resultaat leidde. Een eerste poging om met een klassiek softwarebedrijf een nieuwe planningstool te ontwikkelen was geen succes." Een samenwerking met het jonge bedrijf Inceptive leidde na een jaar ontwikkelen tot planningssoftware die ondertussen gradueel in gebruik genomen werd. Met externe coaching van Innotek, het kenniscentrum voor innovatie en technologie, en met ondersteuning van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) werd een positieve KMO-haalbaarheidsstudie opgemaakt. Op 29 april werd Yesplan officieel opgericht. "Typische gebruikers zijn evenementenorganisatoren, theaters en concertzalen, musea, festivals, sport- en ontspanningscentra, beurzen en tentoonstellingen of hotels en congrescentra." Na een pilootgroep met The Egg (Brussel), De Spil (Roeselare), STUK (Leuven), kunnen vanaf het najaar 2011 andere geïnteresseerde organisaties intekenen als Yesplangebruiker. "Ik ben er sterk van overtuigd dat we meer cultureel ondernemerschap nodig hebben om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren in de culturele sector", merkt algemeen directeur Stefaan De Ruyck van Vooruit nog op. Bron: Belga