De 19-jarige Brit Joshua Browder kreeg na het halen van zijn rijbewijs 30 parkeerboetes in Londen, schrijft The Guardian. Toen hij die begon aan te vechten kwam hij erachter dat de procedure hiervoor vrij eenvoudig is, waarna hij het deels automatiseerde met behulp van kunstmatige intelligentie.

Mensen die in Londen of New York een parkeerboete aan willen vechten hoeven nu enkel wat gegevens in te vullen, waarna de bot DoNotPay de rest van het werk doet. En met succes, want van de 250.000 zaken die hij nu behandeld heeft is 64 procent goed afgelopen. Hierdoor hebben mensen 4 miljoen dollar aan boetes niet hoeven te betalen.

Voor nu werkt het systeem alleen nog bij parkeerboetes, maar Browder is van plan om de procedure ook toe te passen bij compensatie voor vertragingen van vliegtuigen.

De 19-jarige Brit Joshua Browder kreeg na het halen van zijn rijbewijs 30 parkeerboetes in Londen, schrijft The Guardian. Toen hij die begon aan te vechten kwam hij erachter dat de procedure hiervoor vrij eenvoudig is, waarna hij het deels automatiseerde met behulp van kunstmatige intelligentie. Mensen die in Londen of New York een parkeerboete aan willen vechten hoeven nu enkel wat gegevens in te vullen, waarna de bot DoNotPay de rest van het werk doet. En met succes, want van de 250.000 zaken die hij nu behandeld heeft is 64 procent goed afgelopen. Hierdoor hebben mensen 4 miljoen dollar aan boetes niet hoeven te betalen.Voor nu werkt het systeem alleen nog bij parkeerboetes, maar Browder is van plan om de procedure ook toe te passen bij compensatie voor vertragingen van vliegtuigen.