Na Apple met de iPhone3G, is het nu de beurt aan Nokia. De nieuwe 5800 smartphone kampt met 3G-problemen.

Een woordvoerster van Nokia heeft toegegeven dat van de 5800 smartphone "een beperkt aantal toestellen weigert verbinding te maken met 3G-netwerken." De fabrikant onderzoekt momenteel de meldingen die binnenlopen.

Ondertussen is de pas sinds enkele dagen gelanceerde smartphone al weer uit de rekken gehaald in de Amerikaanse 'flagship stores'. Het voorval vertoont heel wat gelijkenissen met de iPhone3G van Apple. Ook toen bleek de 3G-chipset in bepaalde gevallen voor problemen te zorgen.

Toen Data News op het afgelopen Mobile World Congress vroeg aan Chris Burke of de kwaliteit van smartphones een groeiend probleem is, antwoordde emea-baas van BlackBerry nog "dat kwaliteit inderdaad een bijzonder aandachtspunt geworden is. De wildgroei aan standaarden zorgt voor alsmaar meer kans op interferentie. Je zit met verschillende radiotechnologieën zoals Bluetooth, wifi, 3G, HSDPA, EDGE, enzovoort die elk binnen de beperkte omvang van een smartphone mekaar niet mogen storen. Dat is lang niet evident, en het probleem wordt met elke nieuwe standaard alleen maar erger", aldus de BlackBerry-topman.

Overigens is BlackBerry zelf niet vrij van zonde. Vorige vrijdag nog schortte de grootste Japanse mobiele operator DoCoMo de verkoop van de BlackBerry Bold op, na een dertigtal klachten van 'overmatige verhitting' van het keyboard. RIM, de fabrikant van BlackBerry, wist daarover nog te zeggen dat de batterij niet het probleem is maar dat de echte oorzaak nog niet bekend is.

Na Apple met de iPhone3G, is het nu de beurt aan Nokia. De nieuwe 5800 smartphone kampt met 3G-problemen. Een woordvoerster van Nokia heeft toegegeven dat van de 5800 smartphone "een beperkt aantal toestellen weigert verbinding te maken met 3G-netwerken." De fabrikant onderzoekt momenteel de meldingen die binnenlopen. Ondertussen is de pas sinds enkele dagen gelanceerde smartphone al weer uit de rekken gehaald in de Amerikaanse 'flagship stores'. Het voorval vertoont heel wat gelijkenissen met de iPhone3G van Apple. Ook toen bleek de 3G-chipset in bepaalde gevallen voor problemen te zorgen. Toen Data News op het afgelopen Mobile World Congress vroeg aan Chris Burke of de kwaliteit van smartphones een groeiend probleem is, antwoordde emea-baas van BlackBerry nog "dat kwaliteit inderdaad een bijzonder aandachtspunt geworden is. De wildgroei aan standaarden zorgt voor alsmaar meer kans op interferentie. Je zit met verschillende radiotechnologieën zoals Bluetooth, wifi, 3G, HSDPA, EDGE, enzovoort die elk binnen de beperkte omvang van een smartphone mekaar niet mogen storen. Dat is lang niet evident, en het probleem wordt met elke nieuwe standaard alleen maar erger", aldus de BlackBerry-topman. Overigens is BlackBerry zelf niet vrij van zonde. Vorige vrijdag nog schortte de grootste Japanse mobiele operator DoCoMo de verkoop van de BlackBerry Bold op, na een dertigtal klachten van 'overmatige verhitting' van het keyboard. RIM, de fabrikant van BlackBerry, wist daarover nog te zeggen dat de batterij niet het probleem is maar dat de echte oorzaak nog niet bekend is.